Paste cremoase cu Șuncă Praga Matache Măcelaru’ și ciuperci de pădure

Această rețetă de paste cremoase cu noua Șuncă Praga Matache Măcelaru' de 650g aduce o notă de rafinament preparatelor de zi cu zi.
  • Publicat:
Paste cremoase cu Șuncă Praga Matache Măcelaru' și ciuperci de pădure
Paste cremoase cu Șuncă Praga Matache Măcelaru' și ciuperci de pădure

Gastronomia contemporană se bazează tot mai mult pe reinterpretarea preparatelor clasice. Această rețetă de paste cremoase cu noua Șuncă Praga Matache Măcelaru’ de 650g aduce o notă de rafinament preparatelor de zi cu zi, printr-un echilibru subtil între textura fină a sosului și aroma autentică a șuncii.

Paste cremoase cu Șuncă Praga Matache Măcelaru’ și ciuperci de pădure

Ingrediente (pentru 2-3 porții)

  • 250g paste (tagliatelle sau penne)
  • 150g Șuncă Praga Matache Măcelaru’ (tăiată fâșii subțiri)
  • 200g ciuperci brune sau hribi
  • 200ml smântână pentru gătit (30% grăsime)
  • 1 cățel de usturoi, tocat fin
  • 1 lingură unt
  • Sare, piper, nucșoară (după gust)
  • Parmezan ras și pătrunjel verde pentru servire

Mod de preparare

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie mare, topește untul și adaugă usturoiul și ciupercile. Sotează 5-6 minute până scade sosul. Adaugă fâșiile de Șuncă Praga Matache Măcelaru’ și gătește 2 minute.

Toarnă smântâna, asezonează cu sare, piper și un vârf de nucșoară, apoi lasă să fiarbă ușor 3-4 minute. Adaugă pastele scurse, amestecă delicat și servește imediat cu parmezan ras și pătrunjel tocat.

Preparatul este ideal pentru o cină rapidă, dar sofisticată. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult