Fasole bătută cu Cârnați Grătărescu de la Cris-Tim

  • Publicat:
Fasole bătută cu Cârnați Grătărescu de la Cris-Tim
Fasole bătută cu Cârnați Grătărescu de la Cris-Tim

Puține mâncăruri evocă tradiția culinară românească mai bine decât fasolea bătută. Cremoasă, hrănitoare și versatilă, această rețetă a trecut testul timpului, fiind nelipsită de pe mesele festive, atunci când este servită simplă, dar și de la zilele obișnuite, atunci când primește alături un preparat din carne de calitate.

De această dată, propunem o combinație care îmbină autenticitatea gustului cu atenția pentru ingrediente: fasole bătută servită cu Cârnații Grătărescu de la Cris-Tim, în maț natural.

De ce Cârnații Grătărescu?

Nu orice cârnat se potrivește unei rețete atât de simple, unde fiecare gust iese în evidență. Cârnații Grătărescu de la Cris-Tim vin cu o garanție importantă: eticheta curată. Asta înseamnă că nu conțin gluten, soia, arome artificiale sau monoglutamat de sodiu, elemente adesea întâlnite în produsele de la raft, care denaturează gustul autentic.

În plus, sunt îmbogățiți cu usturoi și boabe de muștar, două note aromatice care se îmbină excelent cu dulceața discretă a boabelor de fasole.

Rețeta de fasole bătută cu Cârnații Grătărescu de la Cris-Tim

Ingrediente pentru fasolea bătută (4 porții):

  • 500g fasole boabe uscate (sau 2 conserve de fasole albă, pentru varianta rapidă)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 70ml ulei (ideal, de floarea-soarelui presat la rece)
  • Sare și piper, după gust
  • Opțional: o ceapă mare, caramelizată separat, pentru decor

Ingrediente pentru servire:

  • 400g Cârnați Grătărescu de la Cris-Tim, în maț natural

Mod de preparare

Dacă folosiți fasole uscată, lăsați-o la înmuiat de seara până dimineața. Fierbeți-o în apă rece, schimbând apa de două ori, pentru a fi mai ușor de digerat. După fierbere, scurgeți fasolea și pasați-o cu blenderul, adăugând treptat uleiul. Încorporați usturoiul zdrobit și asezonați cu sare și piper. Textura trebuie să fie fină, dar nu complet uniformă și e de dorit să păstreze puțină consistență.

Într-o tigaie bine încinsă sau pe grătar, rumeniți Cârnații Grătărescu Cris-Tim până capătă o crustă aurie, apetisantă. Aroma de usturoi și muștar se va elibera treptat, completând perfect simplitatea fasolei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult