Eticheta curată și garanția produselor de calitate: ce înseamnă un produs „curat”?

Românii încep să fie tot mai interesați de dietele și stilul de viață pe care îl urmează. Alegerea alimentelor este un pas extrem de important, iar mai nou, se caută produse cu eticheta curată.
  • Publicat:
Eticheta curată și garanția produselor de calitate: ce înseamnă un produs „curat”?
Foto: pexels

Românii încep să fie tot mai interesați de dietele și stilul de viață pe care îl urmează. Alegerea alimentelor este un pas extrem de important, iar mai nou, se caută produse cu eticheta curată. Ce înseamnă acest concept află de la Cris-Tim, care la rândul lui este un brand cunoscut pentru „eticheta curată”. De asemenea, tot de la ei aflăm care sunt ingredientele de care ar trebui să ne ferim.

Ce înseamnă asta și cum se definește un produs cu eticheta curată?

“Eticheta curată” este un concept inovator de marketing și tehnologic, care are drept scop informarea și conștientizarea consumatorilor cu privire la importanța și necesitatea unei alimentații echilibrate, sănătoase, formarea deciziei de achiziție a consumatorilor bazat pe lista ingredientelor și conținutul nutrițional al produsului și nu în ultimul rând, o provocare adresată tuturor producătorilor în scopul creșterii calității produselor.
“Eticheta curată” nu are rolul de a înlocui lista ingredientelor și tabelul nutrițional aflat pe eticheta produselor, ci își dorește să scoată în evidență anumite ingrediente pe care, în scopul creșterii calității produselor, a decis să le elimine din lista ingredientelor.

“Eticheta curată” reprezintă un mesaj general, fiind destinată tuturor produselor/categoriilor de produse din rețeta cărora am eliminat anumite ingrediente/aditivi.
Ceea ce comunicăm în cazul produselor care au aplicată “Eticheta curată”, este faptul că aceste produse sunt fabricate și au în compoziție materii prime și ingrediente care NU conțin gluten, amidon, soia, arome artificiale și monoglutamat de sodiu adăugat.

Prin intermediul conceptului de “Etichetă curată” și în cadrul campaniilor de promovare TV comunicăm și informăm asupra lipsei ingredientelor menționate mai sus și, de asemenea, scăderea numărului de “E”-uri din compoziția acestor produse.

Care sunt ingredientele de care trebuie să ne ferim?

Când ne referim la etichetele produselor alimentare, este de preferat reducerea consumului de produse care conțin arome artificiale. Un alt ingredient, monoglutamatul de sodiu (E 621) se dozează în anumite limite astfel încât la o rație alimentară normală ,doza zilnică acceptată să nu depășească 0.15 g/kcorp. Eliminarea acestuia din produsele noastre, are ca scop prevenirea depășirii acestei doze, avand în vedere că acest aditiv se utilizează într-o gamă variată de produse alimentare.

De asemenea, datorită tehnologiilor nou-introduse, a inovațiilor la nivel de rețetă, dar și a unei selecții foarte riguroase a furnizorilor de materii prime, am reușit să acordăm suport unui segment de consumatori, care prin natura afecțiunilor preexistente sunt nevoiți să renunțe la consumul alergenilor gluten și soia.

Cris-Tim este singurul producator de mezeluri care are “Eticheta curată” pe toata gama de produse Cris-Tim și Matache Măcelaru’.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân