Top 10 destinatii romantice

Indiferent de ocazie, o calatorie catre o destinatie romantica este cadoul ideal. Fie ca sarbatoriti relatia voastra, fie ca se apropie Valnetine's Day, orice prilej de a petrece timp impreuna, departe de casa si de rutina, reprezinta alegerea perfecta. M
  • Publicat:
Top 10 destinatii romantice
Top 10 destinatii romantice

1. Bora Bora, Polinezia Franceza
Aceasta locatie se situeaza in topul celor mai apreciate destinatii romantice. Insula are ca punct de atractie central o superba laguna albastra. Tivita de nisipuri albe si fine, precum si de cascade spectaculoase, este un loc aparte pentru cei care doresc sa se bronzeze alaturi de persoana iubita. Rasaritul si asfintitul soarelui sunt incantatoare, reprezantand o sursa ideala de relaxare.

2. Casablanca, Maroc
Situata in Africa de Nord, aceasta locatie nu este preferata doar de actori si cantareti celebri. Se poate ca farmecul ei deosebit sa fie dat de nisipurile aurii, sau pur si simplu de aerul princiar care pluteste peste tot. Zilele sunt foart calduroase, in vreme ce, pe timp de noapte, temperaturile scad vertiginos. Alaturi de persoana iubita, acest fapt nu ar trebui sa fie neaparat o problema… In plus, considerata piatra pretioasa a Marocului modern, Casablanca este si locul de intalnire, prin excelenta, al oamenilor de afaceri. Pentru petrecerea timpului liber, orasul se dezvaluie cu numeroasele sale piscine de pe cornisa Ain Diab, cu kilometri intregi de plaja fina, cu numeroase magazine si centre comerciale. Si daca va place viata de noapte, puteti alege foarte multe restaurante, baruri, cluburi de noapte.

3. Venetia, Italia
Amplasata in laguna sarata a Marii Adriatice, pe aproape 5 km de pamant, Venetia se intinde pe mai mult de 100 de insulite. Principala cale pe apa este Canal Grande, care serpuieste din Piata San Marco spre marginea orasului. De-alungul Marelui Canal pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogatii negutatori venetieni. Principalele atractii ale orasului le constituie, pe langa Canal Grande, Piata si Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto, cartierele centrului istoric: Castello, Cannaregio, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, cu nenumaratele comori arhitectonice, artistice si culturale. Nu pot fi omise insulele lagunei – Murano, Burano, Mazzorbo, Torcello, Sant’Erasmo sau Pellestrina.

4. Grecia si insulele ei
Grecia- statiuni spectaculoase, peisaje stancoase, plaje ascunse, orase antice. Cine viziteaza o datã Grecia, va ramane impresionat toata viata. Exista o foarte mare varietate de peisaje, in care fiecare insula ofera un amestec de minunatii pe care nu se poate sa le ratezi. Insa, frumusetile Greciei nu se datoreaza numai insulelor sale. Toata tara este un intins litoral. De-a lungul fasiilor de pamant crestate, dintre Marea Egee si Marea Ionica, cele mai vechi civilizatii, timpuri legendare si obiceiuri puternic inradacinate in trecut, se intalnesc si convietuiesc alaturi de tanarul mileniu. Trecutul si prezentul alterneaza, la fel ca si schimbarile de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente memorabile. Poti trai in aceasta tara, inconjurata de nepretuite valori istorice si muzee, varste stravechi- pre-clasic, roman, bizantin -toate intr-o singura zi, sau te poti bucura pur si simplu de viata, practicand sporturi acvatice, mergand in croaziere pe mare, pescuind, relaxandu-te alaturi de persoana iubita in hotelurile luxoase, gustand din apetisanta bucatarie traditionala, si sfarsind ziua intr-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci. O infrastructura adecvata, pe sosele, in aer sau pe apa, face din Grecia o destinatie extrem de accesibila tuturor celor care, ajunsi aici, vor fi liberi sa-si aleaga propriul stil de viata si, cu siguranta, sa-si faca prieteni noi.

5. Argentina
Este a opta tara ca marime din lume. Argentina are printre cei mai inalti munti din lume, cele mai intinse deserturi si cele mai spectaculoase cascade. Cand ne gandim la Argentina, ne gandim la fotbal, tango, Pampas, Evita, dar aceasta tara nedescoperita in totalitate are mult mai multe de oferit. Probabil una dintre cele mai cunoscute manifestari ale culturii populare argentiniene este tangoul, acest dans care a cucerit romanticii de pretutindeni. Daca sunteti interesati de istorie, aici veti descoperi o multime de muzee; daca va plac traditiile veti intalni spectacole minunate de muzica, dans si folclor aproape in fiecare loc; daca va plac sporturile aici puteti practica o multime de sporturi ca rafting, schi, safari, pescuit si apropape orice alt sport la care va ganditi.

6. Paris
Capitala incontestabila a modei si a creatiei vestimentare de renume mondial, Parisul nu ofera doar o experienta de shopping de neuitat, ci si un contact aparte cu istoria locului si cu arhitectura deosebita. Champs-Élysées este una dintre cele mai faimoase strazi din lume, datorita cinematografelor, cafenelelor si magazinelor de lux, care se gasesc de-a lungul ei. Bulevardul porneste din Place de la Concorde spre Place Charles de Gaulle. Champs-Élysées au fost la origine niste campuri, pana in 1616 cand Marie de Medici a decis sa construiasca aici o strada. Alta atractie turistica pe care nu aveti voie sa o ratati este Muzeul Lovre. Cladirea este un fost palat regal situat in inima orasului Paris. Are o lunga istorie in pastrarea patrimoniului artistic al Frantei, de la regii capetieni pana la imperiul Napoleonic. Luvrul detine unul dintre cele mai cunoscute tablouri din lume, si anume Gioconda lui de Leonardo da Vinci. Muzeul are trei aripi: Denon, Sully si Richelieu.

7. Portugalia
O tara de o frumusete si o diversitate uimitoare. Aici puteti descoperi o mare varietate de oportunitati de vacanta; puteti alege aglomeratia statiunilor litorale sofisticate, sau poteti vizita cartierele medievale ale oraselor istorice precum Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra; daca sunteti intr-adevar pasionati de vestigiile istorice, puteti face un tur al tarii (inchirierea masinii nu este scumpa in Portugalia), oprindu-va peste noapte la una dintre renumitele „pousada”- manastiri, castele sau foste case boieresti care ofera cazare la preturi incredibil de mici. Pentru cei care cauta o vacanta activa, Portugalia este o alegere excelenta, fiind una dintre primele destinatii de golf; partidele de pescuit, calarie sau sporturi acvatice precum ski nautic si windsurf sunt de asemenea puncte de atractie ale acestei destinatii…

8. Austria
O tara mica, usor de explorat, care vara ofera turistilor atractii incantatoare neasteptate. Austria este renumita si prin activitatea culturala variata: opera, concerte, teatre, festivaluri de muzica clasica, iar distractiile si viata de noapte isi gasesc aici un suport bogat: magazine, cafenele, berarii, restaurante traditionale.

9. Malta
Situat in centrul Marii Mediterane, arhipelagul maltez imbina frumusetea naturala cu 7000 de ani de istorie. Din timpuri stravechi, frumusetea incredibila a insulei, piatra de culoarea mierii si porturile naturale au fost raspunzatoare pentru influenta si reputatia cunoscuta in intreaga lume. Insula a fost condusa pe rand de catre fenicieni, greci, catagineni, romani, bizantini, arabi si Cavalerii Ordinului Ioanitilor. Cele 320 de monumente din Valleta, concentrate pe mai putin de 55 hectare, face din acest oras cea mai aglomerata zona istorica in lume.

10. Turcia
Turcia reprezinta o imbinare armonioasa de mare, soare si orase antice scaldate in unica lumina mediteraneeana. Riviera Antalyei, ce a incantat milioane de calatori de-a lungul timpului, cu cele mai frumoase si mai cunoscute dintre plajele Turciei, ofera nopti minunate si o bogatie a peisajelor care taie rasuflarea. Partea vestica impresioneaza cu salbaticii Munti Taurus, si cu noile statiuni Phaselis, Camyuva, Goynuk, Tekirova, Kas, Kemer si Beldibi unde puteti petrece superbe vacante pe un taram al peisajelor de neuitat si al tarmurilor usor modelate de mare. Tot in aceasta regiune binecuvantata de natura se afla comorile antice lasate mostenire de licieni, greci si romani.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cursa spre frumusete
Cursa spre frumusete
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân