Rețeta delicioasă de Paște, recomandată de Elwira Petre! Cum face ea brioșe cu cocos

Pe lângă faptul că e talentată la dans, Elwira Petre e și foarte pricepută în bucătărie.
  • Publicat:

Paștele se apropie cu pași repezi, iar Elwira Petre a împărtășit pe rețelele de socializare rețeta ei de brioșe cu cocos, un desert delicios pe care îl prepară an de an.

Rețeta delicioasă de Paște, recomandată de Elwira Petre

„Am pentru voi o propunere de rețetă pentru Paște, iar brioșele acestea sunt foarte frumoase și foarte simplu de pregătit”, și-a anunțat fanii Elwira Petre, care a și dezvăluit în mediul online rețeta ei, de la ingrediente la modul de preparare.

Ingrediente pentru brioșele cu cocos

-150 g unt
-2 ouă
-200 g de zahăr de cocos
-300 g făină
-300 ml lapte
-1 pliculeț praf de copt
-un strop de sare

Toate ingredientele se amestecă bine în blender, ca să obținem o masă cremoasă. Turnăm în tăvițe mici pentru brioșe și punem la cuptor 30 minute la 180 grade.

Pentru crema de mascarpone:
-1 cutie mascarpone
-250 ml smântână lichidă
-o jumătate de linguriță de miere. Toate acestea se mestecă bine.

Cum face fulgii de cocos verzi

Fulgii de cocos pentru decor sunt colorați cu spirulină. Procesul este simplu. „Puneți fulgi de cocos într-o punguță, adăugați 1 linguriță de apă și un pic de pudră de spirulina, apoi îi lăsați pe o farfurie să se usuce.
Dacă doriți altă culoare puteți folosi pudră de coacăze în loc de spirulina și vor ieși mov.

Brioșele coapte le decorăm prima dată cu un strat nu foarte gros de cremă și apoi cu fulgi de cocos colorați. Vor arăta superb pe masa de Paști”, spune Elwira Petre.

Nu e prima dată când vedeta intră în bucătărie, trebuie să știi și rețeta pentru cornulețe cu gem. Acest desert al copilăriei a fost atât de delicios, încât nici nu a apucat să termine de copt toate cornulețele, că deja au dispărut de pe farfurie.

„Așa poftă îmi era de cornulețele cu gem, încât nici nu am apucat să le termin de făcut, că au și dispărut”, a scris Elwira pe rețelele sociale, alături de rețeta pas cu pas a desertului său preferat.

Foto: Instagram, Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult