Candida si vaginita in sarcina
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Da, eu va recomand sa luati doar un antimicotic pentru moment si sa repetati analiza cand... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Oana Stoianovici - interviu despre feminitate

Oana Stoianovici este lider şi coach transformaţional cu o experienţă de 10 ani, la nivel internaţional. A studiat coachingul şi arta transformării în diverse ţări, conducând programe transformaţionale focusate pe leadership peste tot în lume. În ultimii 8 ani, a avut oportunitatea de a lucra cu peste 1000 de oameni şi a experimenta foarte multe culturi. Această etapă i-a adus o vastă experienţă precum şi o profundă înţelegere a procesului de transformare.

În ultimii ani, a studiat şi a aprofundat practici şi metode complementare. Astfel, a ajuns să stăpânească terapii şi metode de vindecare emoţională, practici şi elemente de cunoaştere spirituală.

În 2013, Oana a lansat propriile workshopuri, prin care împărtăşeşte din experienţa sa şi înţelepciunea străveche, transmisă de maeştri din diverse culturi. În prezent, susţine workshopuri transformaţionale pentru activarea şi vindecarea relaţiei cu Copilul Interior şi ritualuri de iniţiere în Tainele Feminităţii Sacre.

Cum defineşti tu feminitatea?
Feminitatea reprezintă pentru mine o femeie înflorită şi vie. Feminitatea este mai mult decât a fi o femeie frumoasă. Este o stare de a fi, pe care o lăsăm la iveală atunci când ne simţim foarte bine în pielea noastră sau când suntem îndrăgostite. De cele mai multe ori, nu ne exprimăm feminitatea constant şi depinde de ceva exterior sau interior particular care să o activeze. Mă refer, în special, la feminitatea pe care ajungem să o resimţim şi noi, a cărei amprentă are un impact vizibil. Feminitatea reprezintă esenţa a cine sunt eu ca femeie pe care aleg să o cultiv în fiecare zi a vieţii mele şi care îmi dă sens.
 
Care crezi că sunt motivele ce au dus la diminuarea sau chiar pierderea feminităţii?
 
În general, trăim într-o societate axata pe reuşită şi success, care înseamnă bani, maşini şi unde te afişezi. Aceste caracteristici sunt valori masculine şi astfel tendinţa socială a amprentat considerabil valoarea numită feminitate.
 
Acum nu mai este la modă să fii feminină, ci să corespunzi unor standarde care aduc mai mult cu a arăta ca o păpuşă „hot”. Acest trend este foarte acut resimţit de majoritatea femeilor, ca fiind o îndepărtare majoră de feminitate. Motivele sunt sociale în primul rând, dar cred că şi noi suntem responsabile.
Ca femei, am ales să acceptăm că frumuseţea se rezumă la dimensiuni mari la bust, înguste la talie şi medii la coapse.  A fi feminină înseamnă să te îmbraci de la câteva mărci renumite şi să faci fitness şi să fii întotdeauna aranjată. Acestea devenind reperele, tot ceea ce este femeia s-a redus mult. 
 
Ne este teamă să ne exteriorizăm feminitatea?
Ne este teamă, pentru că feminitatea nu este o valoare agreată. Feminitatea este foarte legată de artă, de trăire, de sensibilitate, de tăcere, introspecţie.  Acestea sunt valori pierdute.  A le retrezi şi le a trăi cere mult curaj. O  viaţă plină de experienţe dure poate afecta feminitatea? Putem deveni, astfel, mai bărbătoase? O viaţă plină de durere creează răni şi rănile au nevoie de protecţie.
Ce întâlnim astăzi din ce în ce mai des ca atitudine bărbătească este un fel al femeilor de a se proteja de durerea şi suferinţa prin care au trecut sau neacceptarea sensibilităţii lor de către mediul exterior. Atitudinea asta nu ne ajută pentru că deşi aparent ne protejează să nu mai fim rănite, în realitate ne îndepartează de propria vindecare si de recăpătarea feminităţii noastre; singura cale ca femei, prin care să trăim în armonie şi fericite cu adevărat. Este esenţial să vindecăm rănile trecutului şi să învăţăm să fim sensibile şi puternice în acelaşi timp. Se poate!
 
Care ar fi, pe scurt, cele mai eficiente metode de a ne redescoperi ca femei?
În primul rând, mai important decât orice tehnică, este să redescoperim valorile în interiorul cărora poţi duce o viaţă feminină. Valori ca sensibilitate, trăire nemijlocită, putere asumată din adevăr şi curaj, respect de sine, frumuseţe purtată fără vină sau ostentativitate, naturaleţe, blândeţe, umanitate.
Când noi femeile vom repune ordine în valori, totul se va realinia în jurul nostru. Eu cred şi simt că şi bărbaţii îşi doresc asta.  Şi acest gest începe cu noi.
 
Al doilea lucru este să alocam timp cultivării feminităţii noastre, care înseamnă în primul rând trăire şi sensibilitate şi atunci tot ce ţine de asta, e o formă de cultivare a feminităţii. Esenţa feminină este caracterizită prin creativitate, organicitate, fluiditate. Orice activitate făcută cu conştiinţă şi prezenţă şi care cuprinde caracteristicile de mai sus poate fi o practică feminină.
 
A participa la un workshop de feminitate şi a sta în preajma altor femei iniţiate şi înţelepte este o altă metodă prin care accesul la feminitatea ta poate creşte, poate înflori.
 
Care crezi ca sunt cauzele inhibării feminităţii?
 
Un mediu dur, agresiv, plin de forţă, critică şi rigiditate, lucrurile reci şi pline de informaţii sunt elemente care inhibă feminitatea. Esenţa feminină înfloreşte într-un spaţiu safe, cald, organic, când este apreciată chiar adorată şi cu siguranţă iubită pentru cine este ea, respectată şi onorată pentru cadourile sale.
Cât de important este modelul mamei noastre în exteriorizarea sau înţelegerea propriei feminităţi?
Mama este esenţială pentru că devine un reper inconştient la care ne vom raporta continuu chiar dacă credem că plecând de acasă nu ne mai afectează.
 
Şi cel mai important este că mamele noastre nu au fost învăţate să stea de vorbă cu noi şi să ne povestească despre viaţa lor necenzurat. Am observat din lucru cu multe femei că această nevorbire ne afectează cel mai mult, pentru că nu ştim cum să ne raportam la ce ni se întamplă. Cum să gestionam relaţia cu bărbăţii, cu puterea noastră, cu încrederea noastră, cu celelalate surate, cu propria noastră strălucire. Şi atunci felul în care mama a fost sau am văzut-o noi, devine de cele mai multe ori o limitare. Iar când încercăm să o depăşim, neavând repere profunde nu ştim ce să cream dincolo de limitare care să ne reprezinte şi să ne exprime cu adevărat.
 
Cum ne afectează înţelegerea propriei feminităţi viaţa sexuală?
 
Cred că una fără alta nu se poate dacă vrem să avem o viaţă sexuală exprimată şi împlinită. De abia când eşti în contact cu feminitatea ta şi te înţelegi şi te apreciezi ca femeie, eşti încrezatoare în tine şi devii conştientă de frumuseţea şi cadourile tale. Atunci, viaţa sexuală devine o cale de expresie şi de împărtăşire autentică şi puternică cu un bărbat. Şi asta nu face decât să-ţi crească feminitatea.
 
Un partener potrivit poate sa ne facă să înflorim şi să fim mai feminine sau asta tine exclusiv de noi (educaţie, mentalitate, experienţe)?
 
Absolut, prezenţa unui bărbat care ştie să ne onoreze, să ne aprecieze şi să ne iubească, ne face să înflorim şi să oferim tot ce avem mai bun în noi ca femei. Pe de alta parte, feminitatea noastră nu se rezumă la prezenţa unui bărbat în viaţa nostră. Avem puterea şi capacitatea să ne cultivăm feminitatea şi să fim în permanenţă înfloritoare şi din acest spaţiu să dansăm cu un bărbat şi să îl atragem în viaţa noastră.
 
E clar, fără feminitate ne pierdem identitatea. Ce ar trebui să NU lăsăm să ne influenţeze?
 
Nu ar trebui să ne influenţeze lipsa de respect pe care o putem primi de la un bărbat, la un moment dat. chiar dacă îl iubim foarte mult. Şi nici criticiile sau răutaţile altor femei care neavând suficientă încredere în ele îşi construiesc feminitatea pe diminunarea feminităţii noastre. De altfel, să nu lăsăm suferinţa şi ceea ce noi percepem ca trădare şi înşelare să ne închidă şi să ne ofilească.
Lucruri mai puţin plăcute au loc în viaţa oricui, dar dacă le răspunzi cu bunătate şi pleci mai departe, te câştigi pe tine. Această raportare cu compasiune şi deschidere şi bunătatea la orice se întamplă mi se pare esenţială ca o femeie să rămână în contact cu feminitatea ei, orice s-ar întâmpla. Şi va permite să primească iubire şi în final tot ce îşi doreşte dincolo de un incident neplăcut.
 
Asumarea feminităţii are legatură cu stima de sine?
 
Sunt intrinsec legate. Primul pas în conştientizarea feminităţii noastre începe cu stima de sine. Fără acele delimitari clare care provin din respectul de sine, nu ai cum să-ţi cultivi feminitatea, pentru ca ea este ca o floare rară, are nevoie de un mediu fertil pentru a trăi. Stima de sine este pământul roditor al plantei, trăirea este apa şi iubirea necondiţionată şi plină de compasiune, soarele.
 
Maternitatea influentează feminitatea?
 
 Maternitatea este unul dintre pilonii feminităţii. Fără maternitate, pe care eu o definesc  prin creaţie din iubire, care poate lua forma unui copil sau altor proiecte de anvergură artistice, sociale, antreprenoriale şi spirituale, nu putem vorbi despre feminitate.
 
În cazul maternităţii efective, a fi mamă şi a naşte, atunci ne întâlnim cu un fenomen paradoxal. Uneori maternitatea este cheia accesării feminităţii şi relaxării femeii în propria ei feminitate şi asta o resimt cele mai multe femei începând cu a doua naştere sau când nasc târziu în viaţă. Alteori este un proces care o deconectează pe femeie de feminitatea ei, rămânând angrenată doar în experienţa de a proteja, de a hrăni copilul, nemaiavând spaţiu să exploreze şi alte note ale feminităţii sale.
 
La fiecare femeie este diferit, dar cred că taina din spatele paradoxului este să înţelegi că maternitatea este o expresie fundamentală a feminităţii, dar feminitatea ta nu se rezumă doar la maternitate. Toate celelalte expresii sunt la fel de importante, toate contribuind la a te simţi bine, fericită şi împlinită ca femeie.


Exclusiv Online - 07.03.2014
Citește pe descopera.ro
ADEVĂRUL istoric pe care puţini ROMÂNI îl cunosc. Cum putea România să aibă ieşire la ocean ADEVĂRUL istoric pe care puţini ROMÂNI îl cunosc. Cum putea România...
O nouă descoperire ULUIEŞTE cercetătorii. Un sit al vikingilor rescrie ISTORIA pe care o ştim - FOTO+VIDEO O nouă descoperire ULUIEŞTE cercetătorii. Un sit al vikingilor rescrie...
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

În luna mai veţi avea o stare de spirit destul de echilibrată şi nu veţi accepta ca nicio problemă să vă afecteze dispoziţia pozitivă pe care o aveţi. Natura acestei luni este una de introvertire...citește mai departe

×

Zf.ro
Cea mai mare AMENINŢARE la firmelor din România. Multe companii habar nu au că se întâmplă asta Cea mai mare AMENINŢARE la firmelor din...
Este oficial: Cum puteţi lua 10.000 de...
Începe URGIA. Cod de ploi torenţiale şi...
BusinessMagazin.ro
Povestea românului care I-A REFUZAT pe Mark Zuckerberg şi Bill Gates. A fost CEL MAI TÂNĂR MILIONAR din Silicon Valley Povestea românului care I-A REFUZAT pe...
Cine este omul care a fost de trei ori mai...
Cele mai SIGURE maşini. 9 modele în care...
Mediafax.ro
Game of Thrones s-a încheiat. Comentariile continuă!/ "Să n-ai încredere în nimeni!" Game of Thrones s-a încheiat. Comentariile...
Rachete Kalibr, LANSATE în Marea Neagră...
Liviu Dragnea îi cere lui Eugen Teodorovici...
Gandul.info
Un elev de liceu a văzut două profesoare tinere care stăteau de vorbă. A mers la ele sub pretextul că le întreabă ceva despre şcoală, iar ce a urmat e SCANDALOS. Adolescentul, prins accidental de poliţie/ Cadrele didactice sunt ŞOCATE Un elev de liceu a văzut două profesoare...
Noi detalii în cazul celor doi soţi care...
Şi-a cumpărat un Audi R8 de 130.000 de...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Simona Halep a votat la alegerile europarlamentare! FOTO & VIDEO | Isterie la secţia de votare din Paris: românii i-au făcut loc să intre în faţă! Simona Halep a votat la alegerile europarlamentare!...
BREAKING NEWS: România, zguduită de încă...
BREAKING NEWS: Marea lovitură a Gabrielei...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Huawei nu mai poate include slot pentru card micro SD pe telefoanele comercializate Huawei nu mai poate include slot pentru...
În timp ce HUAWEI este acuzat de spionaj,...
Telefoanele HUAWEI nu vor mai folosi ANDROID....
ProMotor.ro
Prima generaţie Skoda Fabia are o problemă... neobişnuită Prima generaţie Skoda Fabia are o problemă......
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi...
MANEVRA asta o vezi o dată la 100 de ani....
Descopera.ro
Ce PĂŢESC femeile care fac prea MULT sex. Nimeni nu le-a spus asta până acum Ce PĂŢESC femeile care fac prea MULT sex....
Cum se AJUNGE la orgasm. Nu ţine nici de...
Unul dintre cei mai BIZARI şi SÂNGEROŞI...
ULTIMA ORĂ
”Cea mai mare poveste din istoria ALEGERILOR”: Candidat ÎN LACRIMI la TV, după ce a aflat că a fost votat de doar 5 oameni, deşi familia lui are 9 membri

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.