Mandinga: „Slabeste cu salsa!”

De aproximativ un an de zile, trupa Mandinga a adoptat un stil de viata cubanez. Motivul? Baietii Mandinga au fost in vacanta in Cuba, una dintre cele mai frumoase tari din lume. De acolo s-au intors cu doua colege care au salsa in sange si care le-au pov
  • Publicat:
Mandinga:
Mandinga: "Slabeste cu salsa!"

De aproximativ un an de zile, trupa Mandinga a adoptat un stil de viata cubanez. Motivul? Baietii Mandinga au fost in vacanta in Cuba, una dintre cele mai frumoase tari din lume. De acolo s-au intors cu doua colege care au salsa in sange si care le-au povestit ca acesta nu e doar un gen muzical ci, in primul rand, expresia bucuriei. Tot ele le-au povestit cum se mentin in forma maxima cubanezele.
 

Elena este una dintre solistele Mandinga. E romanca de origine, dar vorbeste foarte bine limba spaniola si a devenit astfel traducatoarea oficiala a trupei. Daca tot canta muzica spaniola de un an de zile, Elena si-a schimbat si stilul vestimentar. Acum, alege doar tinute extrem de colorate si a adoptat si meniuri cubaneze. Intre ele, la loc de cinste stau salatele de fructe exotice cu gheata. Ca sa reziste la concertele live, Elena merge la sala de sport de trei ori pe saptamana. Iar dupa ce lucreaza la aparate, nu pleaca acasa fara sa inoate in bazin timp de o jumatate de ora.

Retete cubaneze

Alaturi de Elena, in trupa canta si Biu Biu. Ea si Marieta au lasat soarele fierbinte cubanez pentru Romania. Biu Biu n-a reusit, in anul petrecut in Romania, sa invete si limba. In schimb Marieta, si ea originara din Cuba si pe care o auzim la pian, vorbeste cu usurinta despre stilul de viata cubanez. „Femeia latina trebuie sa aiba corpul in forma de chitara. Iar cantaretele de la noi se zbat sa arate precum Jennifer Lopez. Asa ca trebuie sa te preocupe sa ai un posterior de invidiat”.

Ca sa fie in standarde, ea alearga in fiecare zi, dar face si exercitii speciale pentru muschii fesieri. De asemenea, se duce la masaj de trei ori pe saptamana. In plus, mananca doar in stil cubanez. Specialitatea ei preferata este o combinatie de cartofi foarte dulci cu lime si cu gheata care, ne asigura ea, nu afecteaza deloc silueta. „In plus, sucul natural de lime iti da o stralucire extraordinara. Chiar daca daca romanii nu folosesc frecvent lime, lamaile obisnuite au un efect la fel de bun pentru sanatate”, spune ea.

Calorii pierdute cu salsa

Salsa nu este doar un gen muzical, ci este si expresia bucuriei. De asemenea, inseamna un mod extrem de placut de a pierde calorii. Un adult care face miscare moderata intr-o zi are nevoie de 2.500 de calorii. „Daca dansezi de dimineata pana seara salsa, pierzi 6.000 de calorii. De aceea, dansatorii profesionisti, dar si cei care practica acest stil de dans din placere au o dieta hiperproteica, pe care le combina cu foarte multe fructe”, spune Marieta. „Rezulta ca ei stiu sa-si traiasca viata”, rade ea.

Foto: MIHAI DASCALESCU

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarcina a vindecat-o de egoism
Sarcina a vindecat-o de egoism
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”