galerie

Vedete care au suferit de depresie


  • Anna Wintour – Cred că problemele emoţionale sunt un subiect tabu pentru mulţi. Cei deprimaţi nu vor să vorbească despre asta, cred că au dat greş în viaţă dacă se simt aşa, simt că nu s-au maturizat suficient. Însă nu e deloc aşa. Depresia nu ţine cont de vârstă, poate ataca la 15, 30 sau 50 de ani. Important e să ceri ajutor.
  • Cara Delevingne – Nu e o chestiune pe care am făcut-o publică, dar a făcut parte din viaţa mea o bună bucată de timp. Depresi, anxietatea şi lipsa de respect faţă de mine însămi m-au lovit din senin. Sentimentele erau atât de puternice, încât îmi venea să mă dau cu capul de ceva. Nu m-am tăiat, dar m-am zgâriat pe mâini până mi-a dat sângele. Voiam doar să dispar. Cel mai rău lucru: ştiam că sunt o tipă norocoasă, dar, în acelaşi timp, îmi doream să mor. Un cerc vicios din care am ieşit doar cu ajutorul specialistului.
  • Kristen Bell – La 18 ani sufeream de depresie şi anxietate, chiar dacă întotdeauna am fost o tipă veselă, plină de viaţă. Am mers la medic şi acesta mi-a dat un tratament pe care îl urmez şi în prezent. E foarte ciudat că cei care sunt dependenţi de insulină nu sunt blamaţi pentru boala lor, dar cei care au nevoie de antidepresive sunt consideraţi nebuni. Societatea mai are de lucrat la partea asta...
  • Brooke Shields – Nu pierde vremea dacă ai cea mai mică îndoială că suferi de depresie postpartum sau de orice fel de problemă emoţională! Cere ajutorul cuiva, nu fi ruşinat de situaţia ta şi nu ignora ceea ce ţi se întâmplă. Problemele astea se tratează şi rareori se întâmplă să treacă de la sine fără să lase urme adânci.
  • Kerry Washington – Cred că ar trebui să renunţă la stigmatul acesta privind depresia şi tulburările emoţionale în general. Să ai grijă de inima şi de creierul tău este la fel de important precum a-ţi îngriji dantura. Merg regulat la dentist. De ce nu aş merge periodic şi la psiholog?
  • J.K. Rowling – Am avut o tendinţă spre depresie încă din adolescenţă. Pe la 25 de ani s-a acutizat, simţeam că nu mai am pentru ce trăi, eram tristă, foarte tristă, plângeam mult. Fiica mea a fost cea care m-a determinat să cer ajutorul unui specialist şi nu regret.
  • Kate Moss – Am avut o cădere nervoasă pe la 18 ani, pentru că trebuia să merg să lucrez pentru nişte tipi pe care nu îi plăceam. Nu puteam să fac faţă acestei situaţii, aşa că m-am izolat, am stat 2 săptămâni în camera mea. Am mers, într-un final, la medic, iar acesta mi-a zis că îmi dă nişte Valium ca să mă calmeze. O prietenă mi-a spus că în niciun caz nu ar trebui să iau acel medicament. Şi bine am făcut, pentru că eram doar anxioasă şi am trecut peste, chiar dacă presiunea a fost imensă.
  • Kristen Stewart – Când aveam 15-20 de ani, trăiam totul cu intensitate, dar eram foarte anxioasă, simţeam nevoia să ţin totul sub control. Am ţinut-o aşa o vreme, până mi-am dat seama că trebuie să fiu puternică şi să depăşesc episodul ăsta.
  • Miley Cyrus – Am avut momente când mă închideam în camera mea şi tatăl meu nu mă putea convinge să deschid uşa. A fost o perioadă sumbră, ceilalţi mă hărţuiau, eu nu mă simţeam bine în pielea mea... dar a trecut, într-un final. Cred că cel mai bun medicament este să vorbeşti cu cineva despre asta. Nu este nimic mai rău decât să mimezi fericirea...
Anna Wintour – Cred că problemele emoţionale sunt un subiect tabu pentru mulţi. Cei deprimaţi nu vor să vorbească despre asta, cred că au dat greş în viaţă dacă se simt aşa, simt că nu s-au maturizat suficient. Însă nu e deloc aşa. Depresia nu ţine cont de vârstă, poate ataca la 15, 30 sau 50 de ani. Important e să ceri ajutor.
1/1