DiCaprio, Gosling, Phoenix: falsele retrageri ale actorilor, o soluţie pentru a reveni în forţă

Actorii Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling şi Joaquin Phoenix au anunţat fiecare, la un moment dat, că vor face o pauză în carieră, însă declaraţiile lor sunt considerate mai degrabă "o retragere falsă" şi o stratagemă pentru a reveni în forţă la Hollywood, relatează Mediafax.
  • Publicat:
DiCaprio, Gosling, Phoenix: falsele retrageri ale actorilor, o soluţie pentru a reveni în forţă

Actorii Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling şi Joaquin Phoenix au anunţat fiecare, la un moment dat, că vor face o pauză în carieră, însă declaraţiile lor sunt considerate mai degrabă „o retragere falsă” şi o stratagemă pentru a reveni în forţă la Hollywood, relatează Mediafax.

Canadianul Ryan Gosling, starul din „Drive”, a anunţat săptămâna trecută că vrea să facă o pauză în carieră. La fel anunţase şi Leonardo DiCaprio, starul din „Titanic”, cu o lună mai devreme. În articolul postat pe site-ul cotidianului Le Figaro, autorii săi realizează o analiză a intenţiilor reale ale actorilor hollywoodieni care pretind că vor să renunţe la această meserie, dar care urmăresc, de fapt, ca acel pretins anunţ de retragere să le stimuleze carierele.

Efectul creat de un anunţ-şoc pare să fie la modă în industria cinematografică, iar Ryan Gosling este cel mai recent exemplu în acest sens.

Actorul canadian mărturisea, săptămâna trecută, că a devenit mult prea obosit de viaţa sa de actor. „Am filmat prea mult. Am pierdut orice perspectivă pe care o aveam asupra lucrurilor pe care le fac. Cred că mi-ar prinde bine să fac o pauză şi să îmi reevaluez motivele pentru care fac această meserie şi felul în care o fac”, le mărturisea Gosling jurnaliştilor americani.

Reacţia a fost imediată: fanii starului canadian, bulversaţi, şi-au exprimat disperarea pe internet de o asemenea manieră încât autorităţile au înfiinţat o linie telefonică specială, creată pentru a-i reconforta şi consilia psihologic.

Însă acea linie telefonică, denumită „Gosline”, ar putea fi inutilă. Potrivit unor zvonuri publicate de tabloidul britanic Daily Mail, starul canadian ar urma să îl interpreteze pe campionul paralimpic Oscar Pistorius într-un film despre viaţa şi cariera acestuia.

Acest „biopic” (film biografic, n.r.) va prezenta ascensiunea şi decăderea celebrului sportiv sud-african, acuzat de curând de asasinarea iubitei sale, actriţa şi modelul Reeva Steenkamp, al cărei rol ar urma să fie interpretat de actriţa sud-africană Charlize Theron.

Chiar dacă acest proiect cinematografic nu se va concretiza, Gosling nu riscă să dispară de pe „radarul” hollywoodian: actorul îşi încearcă mâna în domeniul regiei de film, cu proiectul cinematografic „How to Catch a Monster”, un film cu o poveste contemporană, în care vor juca actriţele Eva Mendes (iubita actorului), Christina Hendricks şi Saoirse Ronan.

În urmă cu două luni, Leonardo DiCaprio apelase la aceeaşi stratagemă. „Mă simt puţin cam obosit. Acum, îmi voi lua o pauză, o pauză lungă (…). Am turnat trei filme în doi ani şi nu mai pot”, spunea starul american. La începutul carierei sale, DiCaprio şi-a promis să se limiteze la un rol pe an. Prins în vârtejul succesului, la vârsta de 38 de ani, actorul susţine că a jucat în prea multe filme pentru gustul său şi ar dori să se concentreze asupra cauzelor ecologiste.

Cu toate acestea, Leonardo DiCaprio este pe afişul filmului „The Great Gatsby” care va deschide ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes. Site-ul Deadline.com afirmă că DiCaprio ar putea juca în „The Road Home”, o adaptare cinematografică a romanului omonim de Michael Armour, pe care DiCaprio o va şi produce. El va putea fi văzut în 2013 şi în „The Wolf of Wall Street”, un film regizat de Martin Scorsese, în care Leonardo DiCaprio joacă alături de francezul Jean Dujardin.

„Şi atunci, sunt oare aceste declaraţii semnul real al unei stări de oboseală reală sau ele provin din simpla dorinţă ca lumea să vorbească despre ei?”, se întreabă jurnaliştii de le Le Figaro.

DiCaprio şi Gosling nu sunt singurele vedete care şi-au anunţat „retragerea”, înainte de a reveni în forţă pe firmamentul de la Hollywood.

În urmă cu doi ani, Angelina Jolie şi Brad Pitt au pretins, la rândul lor, că vor să se concentreze mai mult asupra vieţii de familie şi producţiei de film – în cazul lui Brad Pitt. Tentativă ratată. Cuplul Jolie-Pitt şi-a multiplicat proiectele în curs: „Killing Them Softly”, „World War Z” şi „The Counselor”, pentru Brad Pitt, şi „Maleficient”, pentru Angelina Jolie.

Cinefilii îşi amintesc cu siguranţă şi de „gluma” făcută de Joaquin Phoenix, care „a mimat” renunţarea la cariera de actor pentru a deveni cântăreţ de muzică rap. Starul american a turnat chiar şi un fals documentar, regizat de Casey Affleck, intitulat „I’m Still Here”.

Lista vedetelor de film care au dorit să îşi întrerupă relaţia cu cea de-a şaptea artă este destul de lungă – Gérard Depardieu, Natalie Portman, Hugh Grant, Jodie Foster, Alec Baldwin şi Anthony Hopkins. Însă, cu siguranţă, până acum nici unul dintre ei nu a reuşit să taie cordonul ombilical care îi uneşte cu industria cinematografică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Prinţul William, starul unui nou serial
Prinţul William, starul unui nou serial
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân