Cel mai simpatic actor din Stranger Things, operat recent din cauza unei afecţiuni rare a oaselor

Gaten Matarazzo a trecut recent printr-o intervenţie chirurgicală, pentru că suferă de displazie cleidocraniană.
  • Publicat:
Cel mai simpatic actor din Stranger Things, operat recent din cauza unei afecţiuni rare a oaselor
FOTO: profimediaimages.ro / Cel mai simpatic actor din Stranger Things, operat recent din cauza unei afecţiuni rare a oaselor

La scurt timp după cea de-a patra intervenţie chirurgicală, Gaten Matarazzo, care suferă de displazie cleidocraniană, o boală genetică rară care afectează creşterea oaselor şi a dinţilor, şi-a anunţat fanii că întreaga procedură a decurs exact aşa cum trebuie.

”Deşi în poză nu se vede din expresia mea, intervenţia chirurgicală a fost un real succes”, a scris actorul în vârstă de 17 ani în dreptul fotografiei în care apare imediat după procedură. ”A fost o intervenţie serioasă şi sper să fie ultima de care am nevoie”, a completat tânărul, cunoscut pentru rolul său din serialul Stranger Things.

Displazia cleidocraniană este o boală genetică cu transmitere autosomal-dominantă definită de multiple anomaii osoase şi dentare.

”Cei care suferă de displazie cleidocraniană au în general dinţi supranumerari multipli, adică dinţi care cresc în plus în gingii. Am avut câteva intervenţii pentru a extrage acei dinţi din gingii şi pentru a mă ajuta să-i expun pe cei care ar fi trebuit deja să crească la vârsta mea”, a scris tânărul. ”Cu această intervenţie chirurgicală, o întreagă echipă medicală de profesionişti a extras 14 dinţi supranumerari şi au expus şase dintre dinţii mei de adult. Intervenţia a durat patru ore”, a continuat actorul.

Mai mult, actorul i-a încurajat pe cei care vor să afle mai multe informaţii despre această boală să acceseze site-ul organizaţiei non-profit CCD Smiles.

Gaten Matarazzo a povestit pentru publicaţia PEOPLE că situaţia lui nu este atât de severă, dar să trăieşti cu această boală este destul de dificil, mai ales când vine vorba de casting-uri.

”Este unul dintre motivele pentru care nu prea am primit roluri. Din cauza situaţiei cu dinţii şi a întălţimii”, a mărturisit în 2018 la The Doctors.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”