Bolile cu transmitere sexuală, depistate acum şi în fotografii

Bolile cu transmitere sexuală pot fi acum depistate şi online, fără să mai fie necesară vizita la cabinetul specialistului.
  • Publicat:
Bolile cu transmitere sexuală, depistate acum şi în fotografii
FOTO: profimediaimages.ro /Bolile cu transmitere sexuală, depistate acum şi în fotografii

Persoanele care sunt îngrijorate de apariţia unor infecţii genitale, pot trimite fotografii cu aparatul genital medicilor pentru a primi o părere avizată în privinţa problemei cu care se confruntă. Better2Know, un site de testare privată a sănătăţii sexuale, verifică imginile pe care clienţii le trimit pentru a vedea dacă există semne specifice bolilor cu transmitere sexuală, la preţul de £160.

Medicii verifică dacă zonele genitale au diferite erupţii, eczeme şi alte semne care ar putea indica boli precum herpes, sifilis etc., iar mai apoi vor discuta la telefon cu pacientul şi-i vor spune ce diagnostic are. Experţii susţin însă că serviciul este unul ”iresponsabil”, deoarece fotografiile trimise de pe o adresă personlă de email pot fi uşor hackuite. În acest sens, se tem că utilizatorii serviciului pot fi şantajaţi dacă cineva intră în posesia fotografiilor sau pot fi făcuţi de râs în online.

Serviciul Better2Know a fost lansat la începutul săptămânii şi se adresează pacienţilor care sunt mult prea timizi să meargă la cabinetul medicului ginecolog pentru a vorbi despre aceste probleme delicate. În primul rând, utilizatorul trebuie să rezerve o consultaţie foto prin telefon sau webchat, iar înainte de a trimite fotografia trbuie să achite. Fiecare pacient primeşte un PIN unic pe care să-l folosească în locul numelui atunci când trimite fotografiile pe mail, deşi nu este încă destul de clar dacă şi adresa de mail va fi pusă sub anonimat.

Fotografiile vor fi mai apoi examinate de medici cu experienţă care vor contacta utilizatorii telefonic pentru a discuta următorii paşi, dar şi problemele cu care se confruntă.

Ideea a pornit de la faptul că foarte mulţi pacienţi sunt anxioşi în privinţa testelor pentru bolile cu transmitere sexuală, mai ales dacă este prima oară când se confruntă cu acestea. Astfel, acesta va fi un pas către o viaţă sexuală sănătoasă. În plus, serviciul poate ajuta pacienţii să fie rapid diagnosticaţi, să nu amâne tratamentul şi să prevină gravele consecinţe. De exemplu, dacă nu te tratezi de sifilis, acesta poate afecta şi alte organe vitale precum creierul, ochii şi alte organe interne şi poate duce la deces. Chlamydia şi gonoreea, care în general aduc schimbări la nivelul secreţiei vaginale, pot duce la boli inflamatorii pelvine şi infertilitate.

În anul 2018 au fost diagnosticate 447,694 de persoane, numărul crescând cu 5% faţă de 2017. Experţii susţin că vinovate pentru aceste creşteri ale numărului de persoane infectate cu boli cu transmiere sexuală sunt aplicaţiile de dating care promovează sexul casual şi neprotejat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân