Sfaturi de seducţie de la maestrul Zan Perrion, un Casanova al zilelor noastre

Nu mai este un secret pentru nimeni că multe dintre regulile după care s-au căsătorit şi au convieţuit bunicii şi părinţii noştri nu se mai aplică.
  • Publicat:
Sfaturi de seducţie de la maestrul Zan Perrion, un Casanova al zilelor noastre

Nu mai este un secret pentru nimeni că multe dintre regulile după care s-au căsătorit şi au convieţuit bunicii şi părinţii noştri nu se mai aplică.

Nu mai este un secret pentru nimeni că nu suntem monogami. Căsătoria are un PR din ce în ce mai slab.

Numărul carieristelor creşte în defavoarea femeilor dispuse să aibă grijă de casă şi familie. Tot mai mulţi bărbaţi suferă de sindromul Peter Pan. Ce este de făcut?

Căutând răspunsuri, apar mai multe întrebări. Căutând soluţii apar mai multe probleme. Încercând să salvăm “dragostea”, realizăm că doar ea ne salvează pe noi. Vrând să fentăm timpul, suntem trimişi la coadă.

Şi cu toate acestea, în epoca mesajelor instant, a reţelelor sociale din ce în ce mai adictive, în epoca “selfie-urile trase prin filtrele instagram”, stilul “bigger, stronger, faster” este aplicabil şi în ceea ce priveşte relaţiile dintre bărbaţi şi femei. Unii dintre noi sunt cumva pierduţi între clasic şi futurist, între vechi şi nou, între stabilitate şi aventură, între tradiţii şi modernism, între conveţii şi lipsa de prejudecăţi, între căsătorie şi burlăcie.

Presiunea societăţii, presiunea vârstei, presiunea familiei vs. dorinţa de libertate, dorinţa de a experimenta, dorinţa de trăi fără griji. Pendulând între toate acestea, îţi dai seama că timpul nu trece, ci doar noi. Ce e mai bine, ce e mai rău? Care este calea sigură către succes? Către fericire? Către echilibru? Împlinire sufletească? Fiecare îşi urmează traseul iniţiatic şi fiecare îşi va găsi propriile răspunsuri. Într-un final.

Şi totuşi, pentru a alimenta “foamea” am intervievat “cel mai mare seducător al lumii” – scriitorul canadian Zan Perrion – cunoscut în toată lumea pentru workshop-urile pe care le ţine despre relaţii. În jurul său s-a format comunitatea Ars Amorata – dezvoltată special pentru bărbaţi (www.zanperrion.com).

Aceştia învaţă cum să se poarte cu o femeie, cum să-şi găsească echilibrul alături de o femeie, cum să fie fericiţi. Zan este şi autorul volumului “The alabaster girl” (amazon.com).

CSÎD: Cum descrii relaţiile între femei şi bărbaţi astăzi?

Zan Perrion: Dragostea, dragoste, dragoste. În vremurile moderne… Avem vieţi mai ocupate ca niciodată. Ne tratăm relaţiile ca pe afaceri.

CSÎD: Căsătoria?

Z.P.: Câţi dintre noi mai credem cu adevărat în căsătorie? Am obişnuit să facem asta, dar am văzut şi vedem în jurul nostru multă suferinţă. Pot să spun însă că orice bărbat îşi doreşte să aibă alături o femeie grozavă. Unii vor să se căsătorească, dar sunt speriaţi de idee.

CSÎD: Este necesară?

Z.P.: Căsătoria nu este absolut necesară. Este un contract legal, o înţelegere religioasă. Însă, are un rol fundamental. Ne dă impresia că mergem în aceeaşi călătorie pe viaţă, că vom fi pe acelaşi cal. Ne dăm un sentiment de siguranţă. Astăzi se duce o campanie împotriva căsătoriei. Este epoca relaţiilor deschise (sigur aţi auzit de “open relationship” – relaţiile în care fiecare dintre cei doi parteneri se întâlneşte şi cu alte persoane de sex opus în scopuri romantic şi sexuale). Bărbaţii vor, femeile tolerează. Pentru un timp. Multe femei spun că le place să fie într-o relaţie deschisă, dar dacă le privesc în ochi ştiu că pentru ele nu este OK. Dacă îl iubesc, nu prea pot să se vadă cu alţi bărbaţi. Probabil o fac, dar nu cu toată inima. Acceptă doar ca să le facă bărbaţilor pe plac. Dar ele aşteaptă să fie privite în ochi şi să audă: >. Bărbaţilor le place asta, dar pentru femei înseamnă inima frântă – cu siguranţă.

CSÎD: De ce nu (mai) merge căsătoria?

Z.P.: Astăzi, cu toţii vrem/visăm să ne căsătorim din dragoste. Filmele de la Hollywood, poveşti gen Cenuşăreasa – au adus în prim plan ideea căsătoriei din dragoste şi că această legătură durează pe viaţă. Până acum 150 ani, însă căsătoria era un act social. Dragostea este ultimul motiv pentru care se căsătoreau oamenii. Era foarte important ca aceste legături să ducă la menţinerea poziţiei sociale, la sporirea ori menţinerea averilor etc. Şi acum încă se aranjează căsătorii. Pe tot mapamondul… Iubirea şi căsătoria au fost distincte. Pentru iubire au existat mereu amanţii. Aşadar, căsătoria nu este nouă, căsătoria din dragoste da, este.

CSÎD: Şi totuşi, cum poate funcţiona?

Z.P.: Astăzi, suntem foarte orientaţi spre latura materială. Dacă suntem într-o relaţie, ne mulţumim să mergem la shopping împreună, în vacanţe, să stăm în acceaşi cameră, dar fiecare la propriul computer.

Lipsesc cu desăvârşire experienţele spirituale în multe cupluri. Trebuie să ne focusăm pe ele, trebuie să înţelegem împreună fenomene noi.

Trebuie să ne educăm copiii în spiritul acesta. Aceste experienţe noi ne ţin împreună, nu cele materiale.

CSÎD: Sunt bărbaţii capabili de monogamie?

Z.P.: Da, pentru că au vârsta biologică pentru copulaţie. Pentru bărbaţii chiar aşa este. Religia, dragostea pentru o femeie – există mai multe motive pentru care sunt fideli. Apropo de asta, femeile pot înţelege aventurile. Bărbaţii dacă sunt înşelaţi cred că s-a rupt tot Universul. Femeile se supără, dar înţeleg până la urmă. Femeile înţeleg şi alte femei care au o aventură. Bărbaţii nu sunt în stare să ierte. De altfel, o femeie dacă înşală poate să o facă cu sânge rece, fără ca cineva să ştie vreodată. Deci şi femeile şi bărbaţii sunt poliamoroşi.

CSÎD: Sex de la prima întâlnire?

Z.P.: Uneori şi femeile îşi doresc să facă sex de la prima întâlnire, însă nu au curaj. Le este frică că vor fi abandonate în zorii zilei. Din punctul meu de vedere, este o dovadă de super încredere pe care femeia i-o dă bărbatului dacă face sex de la prima întâlnire, însă cei mai mulţi bărbaţi nu înţeleg acest mesaj. Aşadar, femeile îşi autoimpun regula celor 3, 4 întâlniri. La prima întâlnire ies la masă, apoi la plimbare, apoi la film sau la teatru, iar apoi merg acasă la el să vadă un film sau să gătească. Toată lumea ştie că este un cod şi că vor face pentru prima oară dragoste. Regula celor 4 întâlniri, este o strategie fantastică. Să nu uităm că bărbaţii sunt vânători.

CSÎD: Femeile şi bărbaţii gândesc la fel?

Z.P.: Iată doar câteva exemple. Bărbaţii dacă sunt întrebaţi cu câte femei au făcut sex poate zic 8, dar probabil au fost 4. Dar dacă o femeie îţi spune că s-a culcat cu 8 iar în realitate au fost 12, trebuie să înţelegi că acei 4 chiar nu au contat. Femeile nu mint. Aşa gândesc ele. Alt aspect – atunci când o relaţie se aproprie de sfârşit, o femeie ştie. Anticipează asta cu câteva luni înainte. Bărbatul rămâne şocat. I se dărâmă viaţa, îi cumpără din nou flori, încearcă să fie romantic, dar este prea târziu. Când o femeie simte că relaţia nu mai merge şi nu se poate repara, devine foarte practică. Ea se sfătuieşte de-a lungul timpului cu prietenele ei, are un plan. Acţionăm puţin diferit. O femeie are răbdare, dar aşteaptă să se căsătorească, să facă copii. Dacă nu se întâmplă asta după 4, 9 ani etc. se desparte. Un tip mi-a spus: “Sunt cu o femeie de 3 ani, nu vreau să mă căsătoresc cu ea, dar avem o relaţie frumoasă, sexul este bun. Acum aş vrea să mă văd în paralel şi cu alte femei. Cum să procedez?” Ce să-i răspund?!?” Aşa ceva nu se face! Foarte important, dragi bărbaţI: – fiţi sinceri şi autentici, nu fiţi nedrepţi şi nu înşelaţi aşteptările femeilor. Eu cred că bărbaţii ştiu destul de repede care le sunt intenţiile. Nu uitaţi, sinceritatea este cel mai bun afrodisiac!

CSÎD: Relaţiile au două componente: legătura mentală şi legătura sexuală. Poate o relaţie rezista dacă una dintre aceste componente scârţie?

Z.P.: Rupem căsătorii pentru că bărbatul a avut contact sexual cu o altă femeie. Avem următoarea situaţie ipotetică: soţul tău, cu care ai o relaţie frumoasă şi sinceră de ani de zile, îţi mărturiseşte după o delegaţie în care s-a îmbătat foarte tare a avut o aventură sexuală cu o femeie pe care a cunoscut-o acolo. Pur şi simplu a fost un moment în care a pierdut controlul, dar regretă şi nu are nimic în comun cu acea femeie, te iubeşte şi că eşti cea mai importantă fiinţă din viaţa lui. Scenariul 2. Soţul merge într-o delegaţie şi îţi povesteşte că a întâlnit o femeie cu care a avut o conexiune mentală senzaţională, că au stat toată noaptea de vorbă fară se atingă, dar au simţit că se ştiu de o viaţă, că au până şi aceleaşi preferinţe la aroma îngheţatei. Încă o dată, nu au avut contact fizic. Care dintre cele două situaţii supără mai mult? Pentru care nu îl puteţi ierta? Ce contează mai mult în relaţia voastră: conexiunea fizică sau conexiunea mentală? Înşelatul emoţional sau înşelatul fizic? Este incredibil, dar alegem să nu fim înşelaţi sexual.

CSÎD: Cum eşti tu în relaţiile cu femeile?

Z. P.: Eu nu mint niciodată. Chiar dacă vreau să mergem în pat, îi spun asta. Nu înşel aşteptările. Eu spun mereu ceea ce îmi doresc, cum văd eu lucrurile. Nu îmi înşel partenera. Nu sunt psiholog, nu citesc cărţi de autoeducaţie, femeile sunt singura mea educaţie. Toată viaţa mi-am dedicat-o femeilor. Le spun bărbaţilor ce gândesc, cum gândesc, ce doleanţe au femeile. Le spun femeilor – “nu sunt viitorul tău soţ, pot fi iubitul sau prietenul tău”, dar sunt sincer. Iubesc viaţa, iubesc femeile şi nu îmi cer scuze pentru asta. Cei mai mulţi bărbaţi asta fac. Le place o tipă, o invită în oraş şi dacă ea spune că are iubit, ei îşi cer imediat scuze. Scuze că o plac? Bărbaţii trebuie să fie cavaleri, trebuie să-şi asume şi un refuz. Să nu se descurajeze. Fac seminarii pentru bărbaţi de 12 ani în toată lumea: Taiwan, Japonia, Columbia, NewYork, Universitatea din Mexico City, Universitatea din Berlin, etc. Le pot spune bărbaţilor ce să facă, pentru că sunt bărbat. Şi eu am fost acel bărbat prost care nu ştia să se poate cu femeile. Dacă le respingi şi nu ştii să te porţi cu ele, nu le vei vedea niciodată frumuseţea. Dacă începi să priveşti cu alţi ochi, comportamentul se schimbă, ţi se schimbă viaţa.

CSÎD: Cum trebuie să fie un bărbatul ideal din perspectiva femeilor?

Z.P.: Tipul de bărbat irezistibil, pe care femeile îl adoră are aceste două calităţi: figură de tată puternic, în acelaşi timp este un copil. Femeia simte că trebuie să aibă grijă de el. Aceştia nu sunt neapărat cei mai frumoşi, cei mai înalţi, cei mai de succes bărbaţi. Vorbim despre bărbaţii care nu vor să deţină ei controlul. Nu tot timpul. Bărbaţii cu adevărat puternici sunt cei care ştiu că au nevoie de o femeie care să aibă grijă de ei. Acest bărbat ştie cu adevărat cine este.

Cu Ars Amorata vrem ca bărbaţii să conştientizeze aceste două laturi ale masculinităţii: să fie empatici, curioşi şi să emane bunătate. Este foarte important ca un bărbat să fie autentic de la începutul relaţiei. Dacă îi cumpară flori săptămânal, cadouri pentru a o cuceri şi după un an nu mai face asta, dacă nu poartă cu ea frumos, ca la început, femeia se simte înşelată. Mare atenţie!
Despre un bărbat autentic nici o femeie nu va spune vreun cuvânt rău despre el.

CSÎD: Ce crezi despre femeile din România?

Z.P.: Sunt minunate. Nu ştiu dacă asta se datorează şi faptului că am rădăcini româneşti din partea unui bunic. Acum 3 ani am vorbit pentru 60 de românce. A fost o experienţă interesantă. Apropo, sunt de 3 ani în România, dar nu prea am bărbaţi români ca prieteni. Unii nu înţeleg ce le spun. Încă se consideră că este normal să minţi femeia. Dar asta se întâmplă în toată lumea! Din punctul meu de vedere, repet, onestitatea este cel mai bun afrodisiac.

CSÎD: Ce calităţi consideri că au cei care îşi găsesc echilibrul în aceste vremuri?

Z.P.: Problema în societatea modernă este că vrem să luăm în continuu. Fără să dăm în schimb. Contează gratitudinea în viaţă şi generozitatea în frumuseţe. Femeile cu adevărat frumoase dăruiesc chiar dacă ele ştiu că el va pleca. Sunt generoase. Atunci el va gândi: de ce să plec?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”