De ce nu reușești să păstrezi o relație. Greșelile pe care mulți le fac în relația de cuplu

Am avut mai multe relații, dar nimeni nu a rămas cu mine. De ce?
  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce nu reușești să păstrezi o relație. Greșelile pe care mulți le fac în relația de cuplu

Întâlnesc la cabinet foarte multe persoane care își pun această întrebare. De ce nu vrea nimeni să stea cu mine? Am eu o problemă? Și care este răspunsul pentru astfel de persoane, chiar au ele o problemă?

În principiu, o persoană care a trecut prin mai multe relații, dar nu a reușit să construiască o familie, poate face următoarele greșeli:

  • alege persoana nepotrivită. Chiar dacă a văzut că cel ales „a sărit din floare în floare”, își impune să creadă că ea va fi ultima. Din păcate, descoperă destul de curând că nu este așa.
  • oferă mult prea mult încă de la primele întâlniri. Din frica de a nu-și pierde alesul, multe femei oferă prea mult, prea repede.
  • primește prea repede totul și apoi este părăsită și nu înțelege de ce. În general, persoanele care oferă exagerat de mult de la început pot suferi de psihopatie sau tulburare borderline.
  • frica de a nu rămâne singură o face să intre în relații nepotrivite, cu persoane bolnave, căsătorite etc.

Cum poate descoperi o persoană singură care îi sunt problemele ce o fac de fiecare dată să rămână singură?

O bună soluție poate consta în ședințe de psihoterapie. Astfel, persoana în cauză își poate descoperi defectele, dar și calitățile, pentru a învăța mai apoi cum să își scoată în evidență calitățile, dar și cum poate descoperi la timp dacă persoana pe care și-o dorește este cea potrivită.

Cum poate o persoană singură să se asigure că intră în relația potrivită?

Nu există o formulă magică pentru a afla care este relația potrivită. Tot ceea ce poți face este să încerci să evaluezi cât mai corect persoana din fața ta și să nu oferi prea mult, prea repede. Să ai răbdarea de a descoperi ce se ascunde dincolo de imaginea de suprafață, fără teama de a pierde acea persoană dacă o lași prea mult să aștepte.

Dacă ai răbdare, din povestirile ei poți afla cum s-a comportat în anumite circumstanțe, care au fost experiențele sale din trecut și de ce este acum singură și aparent îndrăgostită de tine. O relație se construiește și se consolidează în timp. Tot ceea ce oferi prea repede își pierde valoarea, precum și ceea ce primești prea repede își pierde strălucirea.

Este important să ai răbdare, chiar dacă uneori poți avea senzația că vei rămâne singură toată viață. Având răbdare și lucrându-ți propria persoană pentru a deveni cea mai bună varianta a ta, cu siguranță vei avea o viață frumoasă, pe care ți-ai creat-o singură, până când va apărea și prințul mult visat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Psihoterapeut & Coach Constantin Cornea
Oferă consultaţii pentru: psihoterapie şi consiliere pentru copii, adulţi, de grup, de familie, psihoterapie pentru depresie, anxietate, tulburare bipolară, tulburări de personalitate, tulburări alimentare, tulburări de natură sexuală, tulburări ale somnului, atacuri de panică. A susţinut ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân