5 cele mai comune motive de divorţ

Iată de ce divorţează cuplurile din ziua de azi.
  • Publicat:
5 cele mai comune motive de divorţ
FOTO: profimediaimages.ro / 5 cele mai comune motive de divorţ

Atunci când vorbim de cele mai comune motive de divorţ, mulţi dintre noi suntem tentaţi să clasificăm infidelitatea pe primul loc. În realitate, principalele motive pentru care multe dintre cupluri aleg să se separe te-ar putea surprinde.

Slaba comunicare. Într-adevăr, infidelitatea este un motiv de divorţ, dar în cele mai multe dintre cazuri, lipsa comunicării este cu un pas înaintea infidelităţii. Optează pentru consiliere astfel încât să rezolvi problema de cuplu, iar în timp veţi ajunge să comunicaţi eficient unul cu celălalt şi nu doar atunci când lucrurile merg bine între voi, ci şi în momente dificile.

Nevoia de a fi mulţumit. Deşi putem trata această problemă la modul general, vom vorbi de o situaţie de care mulţi dintre noi ne lovim. După 5-6 ani de relaţie, partenerul îţi reaminteşte că nu mai simte acei fluturaşi în stomac. Evident, şansele ca ei să reapară sunt foarte mici, motiv pentru care trebuie să facă o alegere: fie îşi dă seama de ceea ce-şi doreşte de fapt de la relaţia astfel încât să-l poţi mulţumi, fie începe o nouă relaţie şi ajunge de fiecare dată în acelaşi punct, confruntându-se astfel cu aceeaşi situaţie.

Banii. În momentul în care spui ”DA”, deja intri într-un parteneriat cu jumătatea ta, ceea ce înseamnă că responsabilităţile şi viaţa de familie se împart la doi, de la cumpărături, până la gestionarea banilor. De cele mai multe ori, când în relaţie apar schimbări financiare, apar şi alte nemulţumiri.

Viciile. Mulţi dintre noi am auzit de situaţii în care partenerii consumă alcool în exces, droguri sau, de ce nu, bagă la pariuri. Toate aceste vicii pot afecta relaţia cu partenerul, ba chiar problemele pot scăpa de sub control.

Diferenţe parentale. Cu siguranţă copiii vin la pachet cu numeroase emoţii, iar pentru a le gestiona, părinţii pot acţiona diferit. Atunci când apare un dezacord în privinţa creşterii şi educării celor mici, fără să se mai ajungă la un consens, poate deveni o situaţie scăpată de sub control prin care unul dintre părinţi să simtă că nu are nicio putere, nicio autoritate sau că modul lui de creştere nu este bun. Felul în care ar trebui să ne creştem copiii şi cum ar trebui să arate o familie trebuie să plece de la ambii părinţi, bineînţeles în urma comunicării.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân