Pregatita pentru garderoba eco?

Cercetatorii australieni anunta timpuri mai bune pentru pielea noastra, o data cu lansarea tesaturilor ecologice.
  • Publicat:
Pregatita pentru garderoba eco?
no title

Era hainelor sintetice se apropie de sfarsit. Cercetatorii australieni anunta timpuri mai bune pentru pielea noastra, o data cu lansarea tesaturilor ecologice. Acestea vor avea la baza cheratina extrasa din pene de pui si gluten de grau, iar toleranta la nivelul pielii va fi de 100%, spun specialistii.

Cu ajutorul nanotehnologiei, textilele viitorului se anunta a fi de calitate superioara produselor deja existente in momentul de fata, rezistente, calduroase si placute la atingere.

Daca va avea succes, demersul australienilor va zdruncina serios industria textila din intreaga lume, care produce anual circa 38 de milioane de tone material sintetic. In felul acesta, am spune adio unui factor declansator de iritatii si eczeme.

Grabiti-va, se termina plasmele!

Visezi la o plasma cu care sa-ti decorezi livingul? Ei bine, in scurt timp ar putea fi aproape imposibil sa mai gasesti asa ceva prin magazine. Asta pentru ca Uniunea Eu­ropeana se grabeste sa le elimine de pe piata din pricina consumului mare de energie.

Vocile industriei electronice eu­ro­pene infirma insa aceasta stire, expli­candu-ne ca minunatele televizoare nu vor fi eliminate intrucat respecta toate ce­rin­tele UE. Sfatul nostru: pentru orice even­tualitate, grabeste-te cu achizitionarea!

Ne place soia pe timp de seceta

Schimbarile climatice din ultimii ani, ce impun tot mai mult seceta, par sa ne adu­ca si ceva avantaje. O echipa de biologi de la Universitatea Maryland, SUA, a descoperit ca temperaturile ridicate si solul secetos cresc nivelul de antioxidanti din semintele de soia.

Acestea sunt bogate in tocoferol sau vitamina E, antioxidant cu rol in protejarea membranelor celulare. Medicii recomanda adultilor o cantitate zilnica de 15 miligrame de vitamina E, insa putini sunt aceia care ating aceasta „performanta” cu ajutorul dietei.

In aceste conditii, nu pot decat sa ne bucure vestile biologilor americani si sa dam fuga la supermarket pentru o serie de cumparaturi. Soia, va rog! 

Citeste si Sa ne imbracam ECO!
                  Turning GREEN

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”