Mi-am scos uterul, mai pot avea copii?

Fara uter, adica exact situsul de dezvoltare a be­belusului, tu nu mai poti deveni in mod direct ma­ma, decat daca ai bene­ficia de un implant, operatiune scumpa si aproape impo­sibil de realizat in Roma­nia zilelor noastre (de criza).
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mi-am scos uterul, mai pot avea copii?
Mi-am scos uterul, mai pot avea copii?

Situatie cat se poate de delicata pentru una dintre cititoarele „Ce se intampla, Doctore?”. In urma unor probleme de sanatate, uterul i-a fost extirpat in 2003. Dupa 7 ani este casatorita cuun barbat care nu cunoaste acest „detaliu”, dar care isi doreste un copil cu ea. Cum iese din incurcatura?

„In anul 2003, am fost ope­rata si mi s-a scos uterul. Nu si ovarele, insa. Am divortat de primul barbat in 2005, m-am recasatorit si nu i-am zis de la inceput povestea. El vrea neaparat un copil si nu am cum sa-i spun acum de ce nu pot face. El crede ca nu-mi doresc. As vrea sa stiu daca este vreo metoda de a face copii fara uter. Va multumesc.”

Trebuie sa accepti o rea­li­tate, si anume ca, din pa­cate, fara uter, adica exact situsul de dezvoltare a be­belusului, tu nu mai poti deveni in mod direct ma­ma, decat daca ai bene­ficia de un implant, operatiune scumpa si aproape impo­sibil de realizat in Roma­nia zilelor noastre (de criza).

Ovarele tale detin si acti­veaza insa, lunar foliculi care devin ovule, care ar putea fi implantate unei mame surogat sau mame purtatoare. Deci copilul tau – din genele tale, mai precis, si ale sotului in con­ditiile in care acestuia i se va putea recolta sperma, se poate dezvolta si matu­riza timp de 9 luni in uterul unei alte femei.

Deci, ar tre­bui sa il abordezi pe so­tul tau cu privire la acest mod de a deveni parinti, obisnuit la oamenii din tarile occidentale sau Ame­rica. Adevarul este insa ca intr-o buna zi va trebuit sa ii comunici so­tului tau fap­tul ca tu ai suferit o ase­me­nea inter­ventie chirur­gi­ca­la, intru­cat face parte din tine si isto­ria ta ca om, iar daca te iubeste si te res­pec­ta cu adevarat, te va inte­lege si va pricepe si greu­tatea ta de a comunica acest lucru.

Ai incredere in tine si fii sigura ca esti la fel de fe­meie ca oricare alta. Si de acum incolo fii mai cinstita si cu tine si cu cei din jur pentru a nu mai intra in astfel de situatii penibile si dificile. Succes!

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Regulile celor 7 ani de acasa
Regulile celor 7 ani de acasa
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân