Dr. Maria Bayerl: Ce complicații apar din cauza deviației de sept

  • Publicat:
Dr. Maria Bayerl: Ce complicații apar din cauza deviației de sept
Dr Maria Bayerl, foto arhivă

Un procent majoritar al populației prezintă deviație de sept. Însă în anuminte cazuri, această deformare a septului nazal împiedică buna oxigenare a creirului. Am stat de vorbă pe acest subiect cu dr. Maria Bayerl, medic specialist ORL. Medicul este originar din Kenya dar a studiat Facultatea de Medicină în România și practică medicina în țara noastră de peste 15 ani.

CSÎD: Ce este deviația de sept?

Dr. Maria Bayerl: Deviația de sept se produce când peretele subțire (septul nazal) situat între pasajele nazale se deplasează într-o parte.

Nu respiri bine, aparent fără motiv? Poate ai deviație de sept severă

CSÎD: Ce se întâmplă atunci când deviația de sept este severă?

Dr. Maria Bayerl: Când deviația de sept este severă, aceasta poate bloca o parte a nasului reducând fluxul de aer si provocând dificultăți în respirație.

Deviația de sept – cauze frecvente

CSÎD: Din ce cauză poate apărea deviația de sept?

Dr. Maria Bayerl: Deviația de sept poate fi determinată de o afecțiune prezentă la naștere, traumatism la nivelul nasului sau practicarea sporturilor de contact.

Senzație de sufocare? Poate fi și din cauza deviației de sept

CSÎD: Deviația de sept în cazul unor persoane se vede și la nivel facial. Însă ce efecte secundare apar la nivelul respirației din cauza deviației de sept?

Dr. Maria Bayerl: Când deviația de sept este expusă la efectul de uscare a aerului, pot apărea cruste sau se poate produce sângerare la unele persoane, precum și blocaj nazal sau congestie. Persoana care suferă de deviație de sept nu respiră corespunzător, se poate sufoca, se reduce considerabil nivelul de oxigen din sânge. Formele severe de deviație de sept pun viața în pericol.

Medicamente antiinflamatoare și operație chirurgicală – soluțiile pentru deviația de sept severă

CSÎD: Cum se poate trata deviația de sept?

Dr. Maria Bayerl: Tratamentul obstrucției nazale poate include medicație care să reducă inflamația, dar deviația de sept se corectează întotdeauna pe cale chirurgicală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”