Decalogul femeii însărcinate: reguli pentru fericirea ta şi a bebeluşului tău!

Sarcina este una dintre etapele cele mai frumoase din viaţa unei femei, poate chiar apogeul fericirii pentru unele. Aducerea pe lume a unui copil este mai plină de satisfacţie şi fericire decât orice altceva. Dar cum ştim că vom fi mame bune? Cum învăţăm să avem grijă de cei mici şi, mai ales, cum îi învăţăm pe ei tot ce trebuie să ştie?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Decalogul femeii însărcinate: reguli pentru fericirea ta şi a bebeluşului tău!

Sarcina este una dintre etapele cele mai frumoase din viaţa unei femei, poate chiar apogeul fericirii pentru unele. Aducerea pe lume a unui copil este mai plină de satisfacţie şi fericire decât orice altceva.

Dar cum ştim că vom fi mame bune? Cum învăţăm să avem grijă de cei mici şi, mai ales, cum îi învăţăm pe ei tot ce trebuie să ştie?

Iată câteva reguli de care orice femeie însărcinată trebuie să ţină cont!

Să nu uiţi niciodată să ai grijă de tine!

Numărătoarea inversă a început înainte de a trebui să faci un program doar pentru a găsi timp să-ţi speli părul, aşa că asigură-ţi o doză maximă de răsfăţ în timpul sarcinii. Cele mai norocoase se vor putea baza şi pe tată, dar să fim realiste, ele nu sunt numeroase!

Odihneşte-te cât de mult poţi!

O siestă, un moment de linişte întinsă pe canapea, o moţăială în mijloacele de transport – când nu şofezi, evident – trebuie să profiţi de orice moment, nu ştii niciodată când vei fi trezită de o vezică prea plină, de nişte picioruşe în burtă sau de o poftă bruscă, nebună de tiramisu cu frişcă…

Adopta o dietă sănătoasă!

Când eşti însărcinată, îţi este foame mai mult ca niciodată, şi mult mai des vrei feluri bogate şi grase, şi nu nişte salate uşoare şi cochete, cu atât mai mult cu cât bariera obişnuită „atenţie la siluetă” nu mai valorează nimic. Dar puţină vigilenţă se impune, pentru sănătatea bebeluşului şi a mamei, bineînţeles, dar şi pentru a-ţi reveni ulterior la silueta dinainte. Cu cât te-ai îngrăşat mai mult, cu atât îţi va fi mai greu să dai jos, este matematică pură…

Învaţă să-i trimiţi la plimbare pe înţelepţi!

Sarcina este începutul sfârşitului intimităţii. Ai zice că să aştepţi un copil face din trupul tău un teren din care fiecare posedă o parcelă. Şi acest lucru nu se schimbă imediat după naştere, aşa că mai bine dai de înţeles imediat că TU eşti mama, şi nu portăreasa imobilului care a citit în pendulul ei că vei naşte într-o seară cu lună plină, nici vecina în vârstă care îşi poate da seama după forma burţii că medicul ecografist s-a înşelat cu privire la sexul viitoarei comori.

Profită de libertatea ta!

După, nu este nici mai bine, nici mai puţin bine, dar este diferit. Va fi nevoie de un camion de 15 tone ca să pleci un weekend cu toate lucrurile copilului, trebuie să bifezi în calendar seara de ieşit în oraş prevăzută cu trei săptămâni înainte, căci e nevoie să laşi copilul cu cineva, pe scurt, nu mai e loc pentru ieşirile spontane şi nebuneşti.

Bucură-te de statutul tău de femeie însărcinată!

Femeile au obiceiul să se plângă – căci ne place – dar sarcina este o stare ce nu durează decât câteva luni. Uneori par o veşnicie, desigur. Oamenii se interesează mai des de tine, nu te lasă să te ridici ca să mergi după un pahar cu apă, se ocupă de tine, te răsfaţă. Poţi fura locul rezervat în autobuz chiar de sub nasul unei bătrâne acre. Aşa că profită din plin şi bucură-te de toate aspectele pozitive!

Să petreci momente romantice cu jumătatea ta!

Nu se subliniează suficient de mult acest lucru. Venirea unui copil pe lume este un moment de profundă reorganizare psihică pentru cei doi părinţi, dar şi pentru viaţa lor de cuplu. Aşa că acordaţi timp pentru viaţa de cuplu înainte, comunicaţi cât mai mult posibil, împărtăşiţi-vă îndoielile şi temerile, aşteptările pentru perioada de după, acesta este cel mai bune mod de a vă pregăti pentru marea schimbare.

Nu ezita niciodată să delegi sarcini!

Este obicei pe care trebuie să-l continui şi după aceea. Învinge-ţi gândurile obişnuite „Este mai bine când fac eu asta”, „Nu o să-mi deranjez mama/soţul/pisica pentru atât”. Pentru a face faţă SECRETUL este să nu vrei să faci totul de una singură. Epuizare şi contracţii precoce garantate!

Să faci dinainte felicitările cu anunţul naşterii!

Ca să nu le trimiţi cu ocazia primei aniversări a bebeluşului, este mai bine să ai dinainte o idee cu privire la ce îţi doreşti şi de unde vrei să le comanzi sau cine ţi le poate face.

Bucură-te de norocul tău!

A fi însărcinată, a aştepta un copil nu este NUMAI fericite, contrar a ceea ce auzim adesea spunându-se, există suişuri şi coborâşuri, bucurii şi nelinişti, dar, cu siguranţă, este o experienţă incredibilă şi un mare privilegiu. Această sarcină este o amintire pe care o vei păstra toată viaţa, trebuie să faci totul ca ea să fie frumoasă, şi atunci aşa va fi, şi ce mare va fi fericirea de a o povesti apoi acestui bebeluş, de care te vei mira mereu că este atât de reuşit…

Sursa: „Sunt însărcinată. Ghid complet de supravieţuire”, Muriel Ighmouracene

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
La ce să te aştepţi când vine bebe?
La ce să te aştepţi când vine bebe?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân