Cum să îți ajuți copilul să scape mai repede de tuse

  • Publicat:
Cum să îți ajuți copilul să scape mai repede de tuse
Sursa foto: shutterstock

Nu este nimic mai dureros pentru un părinte decât să își audă copilul tușind, dar mai ales când acea tuse nu îi dă pace să doarmă. Iată câteva soluții naturale prin care îi poți reduce tusea micuțului tău și îi poți reda starea de bine!

Ce este tusea?

Tusea ne comunică faptul că organismul dorește să scape de factorul iritant – de regulă mucus sau obiect străin. Cele mai frecventă cauze pentru tuse sunt infecțiile virale (gripă/răceală).

Deși uneori sunetul tusei este îngrozitor, tusea, de fapt, este un reflex sănătos și necesar pentru a proteja și a curăța căile respiratorii. În general, atunci când tusea este cauzată de o infecție virală, aceasta poate dura și până la 2/3 săptămâni.

Citește și: Tusea la copii – ce probleme ascunde și când mergem la medic

Ajută-ți copilul care tușește să se simtă mai confortabil

În cele mai mult cazuri, tusea va trece de la sine mai devreme sau mai târziu, însă până va dispărea, îți poți ajuta copilul astfel:

  • Încurajează-l să consume multe lichide pentru a-și curăța căile respiratorii
  • Folosește un umidificator/vaporizator, mai ales dacă aerul din casă este uscat și greu respirabil
  • Folosește cuburi de gheață, acadele și băuturi reci pentru a calma gâtul iritat
  • Înainte de culcare, stai împreună cu cel mic într-o baie închisă și lasă apa fierbinte de la duș să curgă; acest lucru va ameliora orice fel de viroză
  • Ține-l pe cel mic departe de persoanele bolnave
  • Spală frecvent toate jucăriile și obiectele pe care micuțul le-ar putea băga în gură pentru a nu contracta microbi
  • Spală-te pe mâini regulat

Alte soluții naturale pentru calmarea tusei la copii

Mierea

S-a demonstrat prin multe studii că mierea calmează eficient tusea, chiar mai rapid decât siropurile din farmacie. Ca alternativă, îi poți oferi micuțului tău înainte de culcare o băutură cu lămâie, ghimbir și propolis pentru ameliorarea tusei.

Bomboanele de supt cu eucalipt

În cazul tusei uscate și iritante, bomboanele ung perfect gâtul și calmează tusea. Micuțul tău va respira mai liber, iar tusea va dispărea mai rapid!

Suse: Single Care, Today, HealtLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân