Tipsuri pentru vacanta de iarna

Cum alegi bradutul potrivit?
  • Publicat:
Tipsuri pentru vacanta de iarna
Tipsuri pentru vacanta de iarna

Cum alegi bradutul potrivit?
Ca sa iti dai seama daca pomul pe care vrei sa-l cumperi pentru Craciun este nu este uscat si vechi, trebuie sa 1) prinzi intre degete cateva din acele acestuia, ace care trebuie sa se indoaie, nu sa se rupa; 2) aseaza bradul pe trunchi si scutura-l usor, pentru a te convinge ca nu incep sa cada acele pe jos. Pentru a-l pastra verde, odata cumparat, pentru cat mai mult timp, trebuie sa faci astfel: dupa ce l-ai adus acasa, taie cativa centimetri de la capatul de jos al trunchiului, si pune-l in apa.; inlocuieste apa in mod frecvent, mai des in primele cateva zile; de asemenea, asigura-te ca pomul impodobit nu se afla aproape de surse care emana caldura (semineu, radiator sau in apropierea usii). Daca te hotarasti sa optezi pentru un bradut artifical, verifica eticheta inainte de a-l cumpara. El trebuie neaparat sa fie rezistent la foc. Instalatiile cu beculete se incing in timp, si pericolul este iminent.

Scapa de impachetat  cadourile!
Daca vrei sa faci economie de timp si sa nu te enervezi atunci cand hartia refuza sa se lase manuita, urmeaza sfaturile noastre. Iata ce trebuie sa faci: 1) foloseste pungute de cadouri, frumos decorate care sa contina hartie cerata si creponata, dar si confetti; 2) pune cateva cadouri mici intr-un cosulet, bol de ceramica sau cutie vopsita. Poti folosi chiar si bucatele de material frumos decorate, prinse cu fasii de funde colorate. O idee amuzanta de decoratiune interioara cu tematica de sezon, ar fi asezarea cartilor postale si a vederilor primite in forma de brad, pe perete.

Albume de Craciun
Pastreaza in fiecare an cate un album care sa contina momente dragute petrecute alaturi de familie si de prieteni in cadrul sarbatorilor de iarna. De asemenea, anexeaza si vederile si scrisorile cu urari pe care le-ai primit si care ti-au adus bucurie de la cei aflati departe. Peste ani, aceste albume iti vor prilejui amintiri placute si te vor face sa retraiesti fiecare Craciun cu aceeasi intensitate cu care s-a petrecut la momentul respectiv.

Cum pastram ornamentele de Craciun?
Decoratiunile de Craciun sunt foarte fragile si de multe ori se pot desprinde sau crapa daca sunt manipulate necorespunzator. De aceea, o solutie ar fi sa indepartati praful cu ajutorul unui uscator electric de par, setat la viteza cea mai mica. Dupa ce perioada sarbatorilor a trecut, veti vrea sa pastrati delicatele ornamente. Ce trebuie sa faceti: inlaturati hartia cu care au fost ambalate si asezati-le pe o platforma din servetel de bumbac, moale. Asezati fiecare ornament intr-o cutie, dupa dimensiune. Asezati inca un strat de material fin si moale deasupra, apoi inchideti cutie si sigilati-o pentru a fi pusa la pastrare.

Lumanarelele
1) depoziteaza lumanarile intr-un loc ferit de caldura si lumina
2) reda luciul lumanarelelelor mai vechi cu o bucata de material stropit cu ulei.
3) ca sa arda mai mult timp, tine-le in frigider cu o ora inainte de a le aprinde
4) ar fi bine sa alegi lumanari care nu se scurg; daca totusi nu ai ales, asigura-te ca nu ceara nu ajunge pe mobila pe care sunt asezate. Pune o farfurioara sau un suport de pahare dedesubt.
5) daca ai patat fata de masa cu ceara, sterge locul cu un servet uscat, apoi inlatura pata cu ajutorul unui fier de calcat. Asezi servetul de hartie uscat deasupra petei, apoi calci zona respectiva. Trucul merge si atunci cand este vorba despre guma de mestecat.
6) nu lasa niciodata lumanirile nesupravegheate
7) sfesnicele care au ceara pe margini pot deveni imaculate daca sunt tinute pret de doua ore in frigider.
8) pentru a inlatura petele de pe mobila, incalziti ceara cu un uscator de par si stregeti portiunea respectiva cu un servet uscat.

Articol exclusiv online, text A. Raicu

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cat de curat este aerul din casa ta?
Cat de curat este aerul din casa ta?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”