Imbaiaza-ti pisica fara prea mult taraboi

Pisica este un animal curat, in general isi curata singura blanita, insa exista situatii in care interventia ta in igiena ei este absolut necesara, mai ales atunci cand convietuiti impreuna, intr-un apartament.
  • Publicat:
Imbaiaza-ti pisica fara prea mult taraboi
Imbaiaza-ti pisica fara prea mult taraboi

Pisica este un animal curat, in general isi curata singura blanita, insa exista situatii in care interventia ta in igiena ei este absolut necesara, mai ales atunci cand convietuiti impreuna, intr-un apartament. In calitate de stapana, ai cateva responsabilitati de la care nu poti sa te sustragi.

Imbaierea pisicii poate sa para o misiune imposibila la prima vedere, in special atunci cand ea nu este deprinsa de mica cu acest obicei. Daca pana la varsta de un an nu a fost atinsa de apa, va fi destul de greu sa scapi fara zgarieturi, galagie si deranj in baie atunci cand demarezi o operatiune de spalare.

Incearca asadar sa-i induci pisicii tale acest obicei inca din primele luni de viata, astfel incat, dupa o perioada, sa devina un ritual pe care sa-l accepte fara prea multe mofturi… pisicesi.

Dar cum ai putea sa transformi baia intr-o activitate placuta pentru pisica? Iata cateva ponturi:

1. Daca se sperie atunci cand pui dusul pe ea, evita sa-l mai folosesti si inlocuieste-l cu un castron cu care sa-i torni usor apa pe blanita. Ai grija sa nu o stropesti pe fata, nu o sa-i placa si ai putea starni o reactie agresiva din partea ei!

2. Verifica intotdeauna temperatura apei inainte sa ajunga in contact cu pielea pisicii, ea nu trebuie sa fie fierbinte, ci calduta.

3. Nu-i aplica samponul rece direct pe piele, diferenta de temperatura o va speria. Dilueaza-l intai in apa.

4. Fereste-i urechile de apa, pisicile sunt extrem de sensibile in aceasta zona si pot dezvolta foarte usor infectii. Poti chiar sa i le astupi cu cate un tampon de vata.

5. La momentul introducerii in apa, vorbeste-i calm, mangai-o si evita gesturile brutale. Nu te repezi sa torni apa asupra ei, las-o putin pana se obisnuieste cu mediul si cu… ceea ce urmeaza sa i se intample.

6. Daca devine peste masura de agitata, cheama-ti ajutoare: sotul, copiii, prietena etc.

7. Nu agita ustensilele in fata ei (samponul, spray-ul etc.), pregateste-le din timp si aseaza-le la indemana.

8. Clateste-i bine blanita, nu o lasa sa se usuce cu urme de sampon in ea.  Acesta ii usuca pielea si o va face vulnerabila in fata infectiilor si a parazitilor.

9. Cand ai terminat cu imbaierea, scoate pisica intr-un prosop gros si sterge-o usor. Apoi las-o singura sa-si definitiveze curatenia, va continua sa se toaleteze singura.

10. La final, nu uita sa o lauzi si sa o recompensezi pentru ca a fost ascultatoare si te-a lasat sa-ti duci treaba la bun sfarsit.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Interioare 2008
Interioare 2008
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”