De câte ori curățăm hainele cu care ieșim afară, pe timpul pandemiei?

De câte ori curățăm hainele cu care ieșim afară pentru a nu ne infecta cu noul coronavirus? Iată care sunt sugestiile regăsite în ghidurile de igienă.
  • Publicat:
De câte ori curățăm hainele cu care ieșim afară, pe timpul pandemiei?
De câte ori curățăm hainele cu care ieșim afară, pe timpul pandemiei?

Încă de la începutul pandemiei am învățat cât este de important să ne spălăm pe mâini și să dezinfectăm suprafețele pe care obișnuim să le atingem frecvent. Dar ce facem cu hainele pe care le purtăm?

De câte ori curățăm hainele cu care ieșim afară?

Ghidurile sugerează că este esențial să ne curățăm hainele, în special gecile și piesele vestimentare pe care le purtăm pe afară, o dată sau de două ori pe sezon. Centrul de Prevenție și Control al Bolilor și alți experți în sănătate susțin că nu este deloc comun ca noul coronavirus să se transmită prin atingerea suprafețelor, ci prin contactul direct cu o persoană infectată.

Este extrem de important să ne protejăm nasul și gura în această perioadă de prezența particulelor respiratorii. Dacă o persoană infectată de COVID-19 a vărsat pe haina ta, iar ulterior tu ai atins zona, iar mai tâziu nasul sau gura fără să te fi dezinfectat, atunci este posibil să te infectezi și tu cu noul coronavirus.

Șansele ca virusul să fie prezent pe haine sunt foarte mici, mai ales dacă ieși din casă doar pentru strictul necesar. În timp, germenii se distrug, iar bacteriile și virusurile nu se vor plimba niciodată prin casă. Pur și simplu aceștia rămân acolo unde-i lași. Așadar, dacă-ți lași haina în cuier și nu o mai folosești prea curând, la următoarea purtare vei fi în siguranță. Mai mult, nu există dovezi care să sugereze că prin curățarea lor germenii și bacteriile dispar. Doar temperaturile ridicate ajută la distrugerea lor, nicidecum metoda de spălare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”