Cele mai bune remedii casnice pentru a scăpa, instantaneu, de mirosul neplăcut din frigider

  • Publicat:
Cele mai bune remedii casnice pentru a scăpa, instantaneu, de mirosul neplăcut din frigider

Mirosul neplăcut din frigider dă mari bătăi de cap oricărei gospodine. Alimentele perisabile sau fructele şi legumele de care uităm cu săptămânile, provoacă adesea un miros deranjant. Iată cum poți scapă de el cu ajutorul unor trucuri banale!

Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider. Remediile simple care elimină această problemă atât de comună

Bicarbonatul de sodiu

Puneți un castron cu bicarbonat pe un raft din frigider şi lăsati-l să acţioneze câteva ore. Mirosul din frigider se va diminua semnificativ.

Oțetul

Diluați o lingură de oțet într-un pahar de apă. Înmuiați orice cârpă moale în soluția obținută și ștergeți cu grijă toți pereții, tava și garniturile. Apoi deschideți ușile și lăsăți frigiderul să se aerisească timp de câteva ore. Asta va neutraliza mirosul.

Amoniacul

Un remediu alternativ este și amoniacul. Nu lasă urme, dizolvă eficient grăsimea și spală bacteriile. Amoniacul poate fi foarte util în cele mai dificile cazuri în care frigiderul a fost tratat cu oțet, dar mirosul este încă acolo.

Sucul de lămâie

Lămâia elimină mirosurile puternice de pește și usturoi, îndeosebi. Și sucul de portocale, grepfruit sau mandarine este la fel de eficient. Pune câteva felii de lămâie pe o farfurie și plaseaz-o pe un raft în frigider.

Cafeaua proaspăt măcinată

Cafeaua este, de asemenea, un bun remediu pentru mirosul din frigider. Pune câteva linguri de cafea măcinată într-un recipient fără capac și plasează-l pe un raft în frigider. Cafeaua acoperă mirosul de mâncare.

Încercați și metoda bunicii

Dacă mirosul nu este prea puternic, acesta poate fi eliminat cu ușurință cu ajutorul unor absorbanți ieftini și dovediți care pot fi găsiți în orice casă.

Pâinea de secară, miezul de orez crud sau cărbunele activ sunt cunoscute ca fiind bune pentru a absorbi mirosurile și a le ține la distanță. Încercați să puneți în frigider un bol de orez sau o farfurie de tablete de cărbune activ zdrobite.

Cuișoarele, scorțișoara sau ienibaharul sunt, iarăși, remedii excelente pentru înlăturarea mirosului neplăcut din frigider. Pune 2-3 bețe de scorțișoară și 10 cuișoare pe o farfuriuță în frigider. Acestea vor acoperi cu succes mirosurile de mâncare.

Citește și: Singurele două alimente care rezistă chiar și un an în frigider. Majoritatea românilor le aruncă după câteva săptămâni

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân