Cele 10 alimente interzise pisicilor. Dacă le mănâncă, sunt periculoase și riscurile sunt uriașe

  • Publicat:
Cele 10 alimente interzise pisicilor. Dacă le mănâncă, sunt periculoase și riscurile sunt uriașe

Dacă ai o pisică acasă, cu siguranță ai observat cum te privește insistent atunci când iei masa. Deși poate fi tentant să-i oferi o gustare, este esențial să cunoști alimentele care nu sunt sigure pentru ea. Iată câteva exemple de alimente pe care ar trebui să le eviți în dieta pisicii tale:

Evită produsele lactate

Chiar dacă asociem pisicile cu laptele, produsele lactate nu sunt potrivite pentru felinele adulte. Majoritatea pisicilor nu pot digera lactoza, ceea ce poate duce la probleme digestive și alergii. Dacă dorești totuși să-i oferi lapte, asigură-te că este o variantă specială, fără lactoză, destinată animalelor de companie.

Pericolul cărnii crude

Deși pisicile sunt carnivore și au nevoie de proteine, carnea crudă nu este recomandată. Aceasta poate conține bacterii periculoase precum E.coli și Salmonella, precum și paraziți care pot provoca intoxicații. Pentru o dietă echilibrată și sigură, alege mâncarea specială pentru pisici, care este bogată în vitamine, minerale și nutrienți esențiali.

Alte alimente de evitat în mod special

Tonul 

Deși pisicile adoră tonul, o dietă bazată exclusiv pe acest pește poate duce la otrăvire cu mercur. Oferă ton doar ocazional și în cantități mici pentru a evita problemele digestive.

Oasele

Chiar și cele mici, cum ar fi oasele de pui sau curcan, pot provoca probleme digestive grave și blocaje intestinale.

Ciocolata

Ciocolata, în special cea neagră, este extrem de toxică pentru pisici. Poate cauza diaree, vărsături, scăderea tensiunii arteriale și probleme respiratorii.

Cafeaua

Băuturile care conțin cofeină, inclusiv cafeaua și băuturile carbogazoase, sunt foarte periculoase pentru pisici, provocând hiperactivitate, creșterea ritmului cardiac și dificultăți respiratorii.

Strugurii

Deși toxicitatea strugurilor pentru pisici nu este complet dovedită, este mai bine să fii precaut și să eviți să le oferi aceste fructe, deoarece pot cauza probleme renale la câini.

Ficatul crud

Deși ficatul este o sursă excelentă de proteine și nutrienți, consumat în exces poate duce la un aport prea mare de vitamina A, cauzând probleme grave de sănătate.

Ceapa și Usturoiul 

Aceste alimente conțin substanțe care sunt extrem de toxice pentru pisici și pot provoca anemie hemolitică,

Mâncarea de câini 

Chiar dacă unele pisici au dimensiuni similare cu ale câinilor mici, nevoile lor nutriționale sunt diferite. Mâncarea de câini nu este adecvată pentru pisici și poate duce la deficiențe nutriționale.

Sfaturi pentru o dietă sănătoasă

Pentru a asigura sănătatea și bunăstarea pisicii tale, este esențial să-i oferi o dietă adecvată și echilibrată. Evită alimentele periculoase și alege hrană special formulată pentru pisici, care să acopere toate necesitățile nutriționale. Fii atent la semnele de disconfort sau alergii și consultă medicul veterinar pentru sfaturi privind cea mai bună dietă pentru pisica ta. O alimentație corespunzătoare va contribui la menținerea sănătății și fericirii felinei tale, oferindu-i o viață lungă și plină de energie.

CITEȘTE ȘI: De ce te urmează pisica peste tot? Motivul pentru care felina ta vrea să-ți fie aproape mereu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc