Anorexia poate afecta si barbatii

Chiar daca femeile sunt cele mai preocupate de silueta, si barbatii au devenit atenti la kilogramele in plus. Insa silueta normala si sanatoasa nu trebuie sa fie una afectata de anorexie.
  • Publicat:
Anorexia poate afecta si barbatii
Si barbatii pot fi anorexici

Obsesia kilogramelor si tulburarile de alimentatie nu mai sunt probleme cu specific feminin. Nutritionistii atrag atentia ca anorexia se raspandeste cu o repeziciune uimitoare si in randul barbatilor, ca urmare a standardelor imposibile impuse de moda.

In ultimii ani, designerii au promovat intr-un mod cat se poate de agresiv celebra marime zero, atat la femei, cat si la barbati. Primele victime au fost femeile. Ana Carolina Reston, model brazilian si Luisel Ramos, model uruguaian, au platit cu viata ambitia de a fi cele mai slabe.

Lucrurile s-au complicat insa si in ceea ce-i priveste pe barbati, iar atentia medicilor a fost captata de un nou fenomen ce a luat nastere in tagma barbatilor pasionati de felul in care arata: manorexia. Universitatea Hravard a descoperit, inca de anul trecut, ca un sfert dintre suferinzii de anorexie si bulimie sunt barbati.

Profesorul Hubert Lacey, psihiatru la un spital din Marylebone, a declarat ca in ultimul timp a consultat mai multi barbati anorexici decat femei. “Sunt socat de viteza cu care anorexia se raspandeste in randul barbatilor. Desi numarul lor nu-l depaseste pe cel al femeilor, procentul a crescut in mod evident in ultimii ani. M-am intors din vacanta saptamana trecuta si, pentru prima data de cand profesez, am avut mai multi pacienti barbati decat femei”, a explicat acesta.

Ceea ce se intampla in acest moment cu barbatii confirma faptul ca perfectiunea trupeasca este o dimensiune a valorii individului – barbatii din clasa sociala superioara sunt mai frecvent afectati de tulburarile alimentare.

Citeste si Fetelor, pentru cine slabim?
Moda ucide!


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Te chinuie unghiile incarnate?
Te chinuie unghiile incarnate?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”