Culoarea peretilor si starea de spirit

S-a dus vremea peretilor vopsiti in alb si scosi din anonimat cu modelele de pe rolele de zugravit. Acum moda dicteaza: pereti viu colorati in alternanta cu pereti albi alaturi de mobila in tonuri calde care sa stinga din puterea unui perete rosu, spre ex
  • Publicat:
Culoarea peretilor si starea de spirit
Culoarea peretilor si starea de spirit

Specialistii in cromoterapie considera ca rosul este asociat in subconstientul omului cu putere si energie. Aceasta culoare are puterea de a alunga emotiile negative si supararea, lasand loc bunei dispozitii.

Este indicat ca persoanele cu hipotensiune arteriala sa poarte sau sa stea in camere amenajate si cu rosu. De asemenea, rosul dinamizeaza, deci pana ne zugravim camera macar sa purtam imbracaminte rosie pentru a ne simti mai energici.

Avand in vedere ritmul alert in care ne desfasuram zilnic activitatea si valurile de stres la care suntem supusi, ar trebui ca fiecare dintre noi sa avem acasa o camera de relaxare zugravita in tonuri de albastru. Aceasta culoare ne ajuta sa ne destindem.

Specialistii recomanda in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala sau migrene repaosul in incaperi cu pereti zugraviti in tonuri de albastru. De asemenea, si imbracamintea albastra este considerata un remediu anti-stres.

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
7 analize esentiale pentru sanatatea ta
7 analize esentiale pentru sanatatea ta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”