Ce este telemedicina?

În această perioadă, telemedicina este cea mai bună practică prin care medicii le pot fi alături pacienţilor lor.
  • Publicat:
Ce este telemedicina?
FOTO: pexles.com / Ce este telemedicina?

Până acum, cam toată lumea a înţeles care este situaţia la nivel global. Atât Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte autorităţi competente încurajează oamenii să stea în casă cât mai mult posibil, mai ales dacă se află în zone intens afectate de noul coronavirus. Este o perioadă dificilă şi extrem de ciudată pentru toată populaţia globului, dar uniţi vom depăşi cu brio această etapă.

Unele persoane încă pot lucra de acasă, altele se află prezente în prima linie, în timp ce mai există şi persoanele care necesită vizita la medic pentru tratamente şi controale care nu au legătură cu COVID-19. În general, pacienţii care se confruntă cu noul coronavirus sau simptome specifice sunt încurajaţi să contacteze medicii prin telefon sau video, evitând astfel vizita la cabinet pentru a reduce răspândirea virusului. Aşa a apărut telemedicina.

Medicii din diferite specializări pun foarte mult accentul pe telemedicină pentru a putea oferi pacienţilor serviciile lor, în timp ce păstrează distanţarea socială. Mulţi dintre ei fac acest lucru dinainte de pandemie, în timp ce alţii au descoperit în această perioadă o oportunitate.

Termenul ”telemedicină” s-a făcut auzit foarte des în ultimele luni, motiv pentru care ne-am gândit că există câteva lucruri pe care trebuie să le ştii despre această practică, dar mai ales cum va evolua acest serviciu.

Ce este telemedicina?

Telemedicina este definită de Institutul Naţional de Sănătate ca fiind utilizarea tehnologiei pentru a oferi asistenţă medicală de la distanţă. Poate implica discuţia dintre doi medici la telefon care să ghideze mai apoi pacientul către tratamentul necesar sau poate fi folosită pentru a monitoriza o afecţiune de care pacientul suferă. De asemenea, telemedicina mai poate fi folosită chiar şi în cazul problemelor de sănătate mai puţin serioase, precum diagnosticarea sau prescrierea în cazul unei probleme minore.

Cum să utilizezi serviciul de telemedicină?

Multe dintre cabinete au pus la dispoziţie în această perioadă serviciul de telemedicină pentru a le putea fi alături pacienţilor lor. Astfel, pacientul poate intra în contact cu medicul prin intermediul apelurilor, a mesajelor sau a apelurilor video.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân