6 motive pentru care ţi se înroşeşte pielea

Înroşirea pielii poate avea la bază câteva afecţiuni. Iată care sunt acestea!
  • Publicat:
6 motive pentru care ţi se înroşeşte pielea
FOTO: 123rf.com / 6 motive pentru care ţi se înroşeşte pielea

Tenul se poate înroşi din numeroae motive, fie că este vorba de acnee sau arsuri solare, dar există anumite semne evidente care trag un semnal de alarmă în privinţa unor afecţiuni ale pielii.

Dermatită seboreică. Dermatita seboreică este o afecţiune comună a pielii care duce la înroşirea feţei şi face ca aceasta să capete un aspect uleios, dar se regăseşte şi sub formă de piele uscată. Cum scăpăm de ea? De cele mai multe ori, dermatita seboreică necesită un tratament recomandat de specialistul dermatolog, prin care se creează un plan în funcţie de nevoile pielii. Poate fi vorba chiar de un tratament local, care presupune aplicarea pe piele pentru o scurtă perioadă de vreme.

Rozacee. Această afecţiune începe sub formă de roşeaţă, iar dacă progreseză vei observa că aceasta persistă sau pur şi simplu nu mai dispare. Cum scăpăm de ea? În timp ce rozaceea nu poate fi tratată, din fericire poate fi ameliorată. Există diferite tipuri de rozacee, iar un specialist dermatolog poate spune care este cea de care suferi, iar astfel se poate creaun tratament personalizat.

Reacţii alergice. O afecţiune numită dermatită de contact alergic poate apărea atunci când pielea este atinsă de ceva care:

  • provoacă iritaţii
  • provoacă reacţii alergice

Faţa este cea mai comună zonî în care poate apărea, iar asta pentru că un săpun sau vopseaua de păr, de exemplu, pot irita pielea. Cauzele comune ale apariţiei dermatitei de contact sunt iedera ortrăvitoare, parfumurile şi latexul. Cum scăpăm de aceste reacţii alergice? De cele mai multe ori, acestea tind să treacă de la sine atunci când nu mai expui pielea la ceea ce provoacă aceste iritaţii. În cazul în care nu-ţi poţi da seama ce cauzează reacţiile alergice, te poţi lăsa pe mâna unui specialist dermatolog.

Reacţii la medicamente. Anumite medicamente pot produce reacţii asemănătoare arsurilor solare, chiar dacă pe timpul zilei îţi petreci timpul în casă.

Roşeaţa provocată de dermatita atopică. Dermatita atopică mai poartă numele de eczemă şi poate apărea brusc. De cele mai multe ori este întâlnită la copii, iar acolo unde apare, pielea tinde să fie extrem de uscată şi să prezinte mâncărimi. Cum scăpăm de ea? Dermatita atopică nu poate fi vindecată, dar cu ajutorul unui tratament putem menţine pielea curată.

Psoriazis. Psoriazisul este o afecţine în urma căreia celulele de piele cresc prea repede, în câteva zile mai degrabă şi nu în câteva săptămâni. Cum scăpăm de psoriazis? Psoriazisul este încă o afecţiune care nu poate fi vindecată, dar poate fi ţinută sub control cu ajutorul tratamentelor recomandate de specialiştii dermatologi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”