40 de soluţii împotriva retenţiei de apă şi picioarelor umflate

În special, sedentarii, cei ce adoră sarea în bucate şi femeile însărcinate se îngroaşă rândurile celor care se plâng de această problemă. Însă, retenţia de apă mai apare şi în cazul celor ce suferă de tulburări hormonale, insuficienţă renală sau nu se hidratează corespunzător.
40 de soluţii împotriva retenţiei de apă şi picioarelor umflate
Umflarea unui picior sau a unei mâini (în funcţie de locul unde s-a blocat cheagul de sânge)

Am aşteptat cu nerăbdare să vină vara, însă unora dintre noi le-a fost luat organismul prin surprindere şi s-au trezit peste noapte umflaţi cu apă.

În special, sedentarii, cei ce adoră sarea în bucate şi femeile însărcinate se îngroaşă rândurile celor care se plâng de această problemă. Însă, retenţia de apă mai apare şi în cazul celor ce suferă de tulburări hormonale, insuficienţă renală sau nu se hidratează corespunzător. Elena Trifan, antrenor personal şi specialist în nutriţie sportivă, analizează pe toate părţile problema şi ne oferă soluţii naturale pentru stimularea corectă a circulaţiei limfatice.

Totul pleacă de la limfă. Corpul nostru este înfăşurat de ,,o apă în mişcare” , iar această apă, poartă numele de limfă.                                                                                     

Din cap până-n picioare, ea ne curăţă organismul de toxinele acumulate, provenite din alimente, poluare, medicamente, stres, etc. De asemenea, tot ea este purtătoarea globulelor albe care creează anticorpii, având un rol vital pentru sănătatea noastră.                                                                                                           

Limfa este peste tot, atât în spaţiul dintre celule cât şi în vasele limfatice. Diferenţa dintre sistemul sangvin şi cel limfatic este că sângele roşu are pompă, adică INIMA ce lucrează non-stop, pe când sângele alb adică limfa, nu beneficiează de aşa ceva. Vasele prin care curge limfa sunt unidirecţionale împiedicând-o să se întoarcă, iar circulaţia ei depinde de mişcare.

Limfa e pusă în mişcare de contracţiile muşchilor scheletici. O activitate fizică constantă  este foarte benefică limfei, favorizând de asemenea şi drenajul substanţelor nocive.

Pagina 1 din 6
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere