13 secrete pentru viaţă lungă şi sănătoasă

Speranţa de viaţă a întregii planete este în creştere. Iată ce ar trebui să faci ( ce ţine de tine, evident) pentru a cunoaşte longevitatea.
  • Publicat:
13 secrete pentru viaţă lungă şi sănătoasă

Speranţa de viaţă a întregii planete este în creştere. Iată ce ar trebui să faci ( ce ţine de tine, evident) pentru a cunoaşte longevitatea. 

Nu trăi în izolare

Rata deceselor este de două ori  mai mare pentru majoritatea persoanelor care se izolează de lume, în comparaţie cu cele care au legături sociale puternice. Prietenii te pot ajuta realmente să trăie;ti mai mult.

Consumă potasiu

Adăugarea de potasiu în alimentaţie poate reduce tensiunea, în timp ce regimul sărac în în potasiu poate creşte tensiunea. Consumul unei banane pe zi asigură cele 400 de miligrame suplimentare de potasiu necesare pentru a micşora cu 40% şnsele de a suferi un accident cerebral fatal.

Mănâncă crudităţi

Potrivit studiilor, riscul de a face cancer la stomac se dublează sau chiar se triplează dacă nu consumi zilnic fructe sau legume, iar crudităţile sunt cele mai recomandate. Ronţăie, aşadar, fructe şi legume crude.

Se poartă cuprul 

Cuprul este un supliment esenţial pentru reducerea deteriorării ţesuturilor corpului asociată îmbătrânirii şi este, de asemenea, non-alergic. Multe persoane, mai ales din rândul celor care suferă de artrită, poartă brăţări din cupru, pentru absorbirea elementului în piele.

Ceapa este sănătate

Consumul unei jumătăţi de ceapă pe zi sau echivalentul ei în suc creşte colesterolul „bun” în medie cu 30%la majoritatea persoanelor cu boli de inimă sau cu valori mai mari ale colesterolului, prelungind speranţa de viaţă şi stimulând sănătatea.

Curiozitatea prelungeşte viaţa

Cu cât eşti mai curioasă, cu atât este mai probabil să trăieşti mai mult, spun oamenii de ştiinţă, care au descoperit că persoanele curioase trăiesc în general cu 30% mai mult decât celelalte.

Exemplul Okinawa

Locuitorii din Okinawa trăiesc mai mult decât oice altă comunitate de pe planetă. Secretele lor includ consumul de cantităţi mari de produse din soia, peşte, plus că se opresc din mâncat înainte de a se simţi complet sătui şi fac exerciţii fizice.

Fii optimistă

Optimiştii trăiesc cu 20% mai mult decât cei ce văd jumătatea goală a paharului. Fii optimistă şi viaţa ta va fi mai frumoasă, mai pozitivă şi, se pare că vei trăi mai mult.

Odihneşte-te

Odihna este la fel de importantă ca şi exerciţiile fizice în a-ţi ajuta corpul să rămână sănătos mai multă vreme. Exerciţiile fizice practicate cu regularitate, alături de relaxarea zilnică şi minimum o zi de odihnă pe săptămână pot adăuga mai mulţi ani la speranţa de viaţă.

Micşorează porţia

Oamenii îşi pot prelungi durata vieţii, reducţnd aportul de calorii cu numai 10%, atâta timp cţt nu se privează şi de substanţele nutritive esenţiale.

Caută spiritualitatea

Persoanele care participă în mod regulat la ceremonii religioase trăiesc în general mai mult decât prietenii lor non-religioşi, aşa că poate fi momentul să redescoperi credinţa sau alte forme de spiritualitate.

Întoarce-te la rădăcini

Persoanele care se comportă ca şi cum ar fi mai tinere trăiesc mai mult şi îmbătrânesc mai încet. Nu trebuie să te îmbraci cu hainele pe care le purtai în adolescenţă, ci doar să reînvii câteva dintre lucrurile pe care-ţi plăcea să le faci în tinereţe.

Pin pentru tinereţe

Extractele din scoarţă de pin şi din sâmburi de struguri conţin antioxidanţi puternici, care îţi pot ajuta corpul să contracareze efectele îmbătrânirii.

Meditaţie împotriva îmbătrânirii

Meditaţia reduce stresul care este una dintre cauzele majore ale îmbătrânirii. Calitatea vieţii se poate îmbunătăţi practicând yoga şi alte tehnici de meditaţie la vârste înaintate. 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”