Probleme cu urechile

O cititoare intreaba specialistul.
  • Publicat:
Probleme cu urechile
Probleme cu urechile

Sotul meu are o problema la urechi. Acum 2 saptamani a fost la piscina si i-a intrat apa in urechi. De atunci are senzatia ca aude „valurile marii“ in urechi. A cumparat Audi spray, dar fara efecte. De asemenea, in urechi are senzatia de mancarime. Ce tratament ii recomandati? Claudia, Bucuresti

Cred ca sotul dvs. ar dori sa scape de simptome fara o vizita la medicul ORL, dar din pacate nu se poate vindeca definitiv fara ajutorul acestuia.

Pentru eliminarea acestor zgomote „valuri“ cum le descrie el, este nevoie de anumite spalaturi pe care le efectueaza doar medicul, iar pentru senzatia de mancarime si evitarea repetarii episodului, trebuie ca biologul clinicii sa preleve secretie auriculara si sa o vizualizeze la microscop, eventual sa efectueze o fungigrama incat este posibila o infectie cu fungi.

Un tratament local sustinut si evitarea ume­zelii vor solutiona proble­ma pe viitor. Spray-urile de curatare a urechii, care se gasesc la farmacii sunt foarte eficiente, insa doar la persoanele sanatoase, ca o metoda suplimentara de igiena.

La o ureche cu mucoasa deja inflamata pot accentua simptomele si iritarea continua si diverse interventii empi­rice pot duce la otite – externa sau medie.

Afla mai multe din editia tiparita a revistei Ce se intampla doctore?

Citeste si Otita cronica – cauze, simptome, tratament


Foto:
SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tocurile inalte: sexy si... nesanatoase!
Tocurile inalte: sexy si... nesanatoase!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân