Miracolul infaptuit de celulele stem

Se intampla ca uneori viata sa-si arate coltii si, ca intr-un joc de ruleta, sa schimbe destine. Cei incercati se dovedesc a fi adevaratii luptatori. Razvan Iordache este unul dintre ei. Este un om simplu, care si-a continuat studiile, in ciuda handicapului.
  • Publicat:
Miracolul infaptuit de celulele stem
Miracolul infaptuit de celulele stem

Se intampla ca uneori viata sa-si arate coltii si, ca intr-un joc de ruleta, sa schimbe destine. Cei incercati se dovedesc a fi adevaratii luptatori. Razvan Iordache este unul dintre ei. Este un om simplu, care si-a continuat studiile, in ciuda handicapului.

„Ma numesc Razvan Iordache, am 28 de ani si sunt din Campina, jud. Prahova. Am sa incerc, foarte pe scurt, sa va relatez problema mea. In ’95, am suferit un accident, un traumatism vertebro-medular, in urma caruia am ramas paralizat total, de la gat in jos. Dar, spre norocul meu, nu am avut sectiune medulara.

” A fost operat la 24 de ore de la accident, la Spitalul Ghe. Bagdasar din Bucuresti, de catre prof. dr. Ghe. Panoza, operatia fiind un succes. „De atunci si pana in prezent, am urmat, in prima faza, un tratament de recuperare fizica, zi de zi, sub indrumarea prof. dr. Decebal Mehedinti. „Treptat, mi-am recapatat simturile, imi pot misca bratele in proportie de 90%, pot sta in picioare sustinut si pot schita si cativa pasi ajutandu-ma de un cadru.”

Cand cuvintele nu sunt de ajuns…
„Am doi parinti extraordinari, care ma ajuta si ma sustin moral foarte mult si cred ca nu voi putea niciodata sa le multumesc pentru sacrificiile pe care le fac in continuare pentru mine.” Doamna Iordache l-a insotit pe Razvan chiar si la examene, si a scris lucrarile in locul lui.

„Imi doresc sa merg din nou pentru a-mi putea implini visurile, printre care si acela de a-i ajuta pe cei aflati in situatia mea. Le multumesc din suflet si prietenilor mei, care nu m-au lasat nici o clipa sa ma gandesc la boala aceasta.”
 
Calea spre vindecare din orasul Shenzhen
„Anul trecut, pentru definitivarea tratamentului, am fost pentru 4 luni in China, in orasul Shenzhen, intr-un spital, Nanshan Hospital, specializat in recuperarea neurologica si implanturi cu celule stem. Aici am facut recuperare medicala si implanturi cu celule stem, care m-au ajutat sa-mi recapat simturile si anumite miscari.”

Acum reuseste sa stea in sezut, nesprijinit, la marginea patului, si daca cineva il ajuta sa-si intinda picioarele, el le poate trage inapoi. „In fiecare zi, organismul incepe sa se dezmorteasca, am inceput sa-mi pot incorda muschii abdominali si imi pot misca usor degetele de la maini. Toti asteapta cu nerabdare ca aceste celule sa se dezvolte si sa ajunga in faza de maturitate (de 6-8 luni), pentru a se inregistra noi progrese."

Implantul cu celule stem
Sunt doua modalitati de implantare a celulelor stem: intravenos si direct in coloana vertebrala (in functie de diagnostic). Procedura nu prezinta risc si nu este dureroasa, pentru ca se face sub anestezie. „Am avut emotii la fiecare implant, desi stiam ca totul este in regula. Eu, pe de o parte, si mama, care a fost cu mine, de cealalta parte.” Un implant contine 10.000.000 de celule stem.

Repetarea lor depinde de diagnosticul fiecaruia, de varsta si de refacerea fiecarui organism. Fiind foarte indragit de toti doctorii din China, Razvan a reusit sa-l convinga pe dr. Xiang Hu, presedintele companiei producatoare de celule stem din China, sa vina si sa deschida si in Romania un laborator cu celule stem. In curand, vor putea beneficia de aceste implanturi cu celule stem toti pacientii romani cu deficiente motorii si alte dizabilitati.

„In acest an, in vara, va trebui sa merg din nou in China, pentru a face inca o serie de implanturi cu celule stem, pentru a finaliza acest tratament. Dupa care voi continua recuperarea tot cu dr. Decebal Mehedinti. Si cu ajutorul Bunului Dumnezeu totul va fi bine.”

Pentru mai multe informatii despre implantul cu celule stem accesati site-ul http://www.stemcellschina.com


Foto: Victor Ciupuliga

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Migrena- o planeta legata la cap
Migrena- o planeta legata la cap
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân