Fereste-te de bolile sezonului rece!

Toamna si iarna "racim", adica suntem predispusi la inflamatii infectioase. Uneori trecem peste boala rapid, cu o baie fierbinte, paracetamol, vitamina C, ceaiuri cu lamaie si miere. In alte situatii insa, suntem tintuiti la pat, fara vlaga.
  • Publicat:
Fereste-te de bolile sezonului rece!
Fereste-te de bolile sezonului rece!

Toamna si iarna „racim”, adica suntem predispusi la inflamatii infectioase. Uneori trecem peste boala rapid, cu o baie fierbinte, paracetamol, vitamina C, ceaiuri cu lamaie si miere. In alte situatii insa, suntem tintuiti la pat, fara vlaga.

Gripa este una dintre cele mai banale boli cu care ne confruntam in mod repetat de-a lungul vietii, inca din copilarie. O data cu aparitia sezonului rece, dar mai ales in confruntarea cu variatiile de temperatura si de umiditate, in organismul uman se creeaza terenul favorabil dezvoltarii infectiei gripale, adica o boala febrila produsa de virusul Influenza.

Desi de cele mai multe ori vindecabila, „dusa pe picioare”, gripa poate avea consecinte grave. In aceste situatii, se pot afla copiii si persoanele varstnice sau adultii care sufera de anumite boli cronice sau infectioase si a caror imunitate este compromisa.

Gripa se complica rapid in aceste cazuri si apar bronsitele, pneumoniile, inflamatii ale miocardului si pericardului. Tusea, un alt fenomen dezagreabil care insoteste de obicei gripa, ca reactie defensiva a organismului impotriva agentilor infectiosi sau alergici, poate fi combatuta cu succes si cu produse homeopate.

Metode de stimulare a imunitatii

Aceste metode sunt de mai multe feluri si se administreaza atat copiilor de orice varsta, cat si parintilor:

Naturale – extracte de plante cu potential imunostimulator, de tip echinaceea, vaccinuri homeopate (gen oscilococcinum), pulberi si comprimate cu fractiuni ribozomale de germeni liofilizati, care se gasesc sub forma de pulberi, in plic sau in capsule se administreaza oral, timp de cateva saptamani si previn infectiile recurente din sfera ORL, dar si infectii bronhopulmonare.

Vaccinuri nazale administrate cu ajutorul spray-ului (imunoterapie locala ORL) – contin produse lizate de antigene bacteriene, cum ar fi IRS 19 (19 tulpini de bacterii) ce asigura profilaxia si chiar tratamentul leziunilor infectioase din sfera ORL. Se administreaza in medie 2 saptamani.

Vaccinarea specifica – consta in administrarea vaccinului antigripal. Se administreaza intradermic persoanelor cu o stare buna de sanatate.

Vaccinul homeopatic antigripal – a facut dovada eficacitatii sale atat in domeniul preventiv, cat si curativ al starilor gripale. Luat cate o doza in fiecare saptamana, incepand cu jumatatea lunii octombrie pana la jumatatea lunii aprilie, poate preveni sindromul gripal.

Cum poti preveni gripa si complicatiile ei?

Gripa este o boala virala respiratorie, contagioasa, confundata deseori cu raceala. Este insa diferita si mult mai grava decat o raceala obisnuita: are manifestari clinice mult mai severe, se raspandeste rapid in comunitati, se transmite de la o persoana la alta prin stranut si tuse. Rezultatul: temperatura mare, dureri de cap si articulatii, ameteala etc.

O alternativa a tratamentului pentru prevenirea gripei o constituie imunostimulantele orale. Un loc aparte il ocupa preparatele naturale, in care combinatia de plante are efect sinergic si este lipsita de efecte secundare. Prin urmare, actioneaza preventiv cu ajutorul plantelor din natura!

Unele preparate naturale sunt rezultatul imbinarii medicinei indiene, cu o traditie de peste 2.500 de ani, cu cele mai moderne procese tehnologice farmaceutice. Cateva dintre cele mai importante plante care intra in compozitia acestor produse sunt: Balsamodendron mukul (care are efect imunostimulator si anti-inflamator), Emblica officinalis (una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina C) si Moringa pterygosperma (care contine substante antibiotice naturale, conferindu-i efect antibacterian).

Astfel de produse cresc imunitatea organismului, nu determina reactii alergice si nici efecte secundare si se pot administra timp indelungat. Un aspect important il constituie faptul ca se pot administra cu succes atat la adulti, cat si la sugari si copii peste 1 an.

Este de retinut faptul ca toate imunostimulantele orale trebuie luate inainte de aparitia gripei. Cea mai buna protectie o ofera administrarea cu cel putin o luna inainte, astfel incat raspunsul imunitar sa fie maximum.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sinuzita de la A la Z
Sinuzita de la A la Z
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân