De la scutec la oliţă în 10 pasi

Trecerea de la scutece la olita nu este nici rapida, nici lina. Am creionat o suma de reguli simple si usor de respectat care te vor ajuta sa treci de la scutece la olita.
  • Publicat:
  • Actualizat:
De la scutec la oliţă în 10 pasi

Trecerea de la scutece la oliţă nu este nici rapidă, nici lină. Am creionat o sumă de reguli simple şi usor de respectat care te vor ajuta să treci de la scutece la oliţă.

1. Respectă ritmul copilului tău. Nu poţi învăţa un copil să folosească oliţa atâta vreme cât nu au fost realizate conexiunile nervoase care fac posibil controlul sficterelor. Până în acel moment copilul nu are nici un control asupra sficterelor vezicii şi cel anal. Această conexiune se realizează între a 20-a şi a 28 luna de viaţă. Acesta este intervalul optim pentru a începe tranziţia de la scutece la oliţă.

2. Cel mai bine în perioada caldă a anului. În perioada caldă îl poti lăsa fără scutece pentru a experimenta senzaţia de a face pe el. Este o etapă obligatorie în evoluţia de la scutec la oliţă. Senzaţia neplăcută este cea care il va mobiliza pentru a folosi oliţa.

3. Pe oliţă, după masă. După masă este momentul cel mai bun pentru a experimenta oliţa. Îi poţi spune să ceară oliţa când simte că are nevoie, dar nu te baza foarte mult pe asta şi, mai ales, nu-l certa, dacă nu-i iese. Oricum nu-l certa niciodată, nici măcar atunci când ratează şi face pe el. Nu-l certa şi nu face nici un fel de comentariu.

4. Nu-l lăsa mai mult de 10 minute pe oliţă. Este intervalul optim. Nu-l certa dacă nu reuşeşte, dar laudă-l cu multă bucurie dacă s-a descurcat.

5. În perioada de antrenament foloseşte hăinuţe care se pot desface uşor şi repede. Este foarte important. De regulă dacă te va anunţa că are nevoie la oliţă, o să o facă cu câteva zeci de secunde înainte să se scape pe el.

Citeşte continuarea articolului pe www.suntmamica.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân