Maternitatile din Romania, la limita supravietuirii

Povestile cutremuratoare ale 20 de maternitati din tara vor fi prezentate in urmatoarele 4 saptamani, in paginile cotidianului Gandul.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Maternitatile din Romania, la limita supravietuirii
Maternitatile din Romania, la limita supravietuirii

Povestile cutremuratoare ale 20 de maternitati din tara vor fi prezentate in urmatoarele 4 saptamani, in paginile cotidianului Gandul.

In primul articol, Gandul informeaza asupra conditiilor la limita supravietuirii in care se zbat doctorii si bolnavii de la maternitatea Spitalului Municipal Hunedoara. Maternitatea este slab utilata, iar aparatele medicale au o vechime care, deseori, le fac impracticabile.

Astfel, cei 800 de copii care se nasc anual in aceasta maternitate, primesc cu eforturi mari din partea cadrelor medicale, tratamentul corespunzator unui nou nascut. In cazul celor nascuti prematur sau cu probleme de sanatate, lucrurile se complica, doctorii fiind pusi in imposibilitatea de a le veni in ajutor.

“Dintre cei nascuti cu probleme, cei pe care ii ajuta Dumnezeu sa traiasca, o fac numai cu masca de oxigen si cu incubatorul”, spune  sefa sectiei de neonatologie, medicul Diana Deoanca in prima poveste din campanie, prezentata in paginile cotidianului Gandul.

„Avem o lampa de fototerapie foarte veche. La fiecare pornire trebuie sa-l chemam pe electrician sa schimbe becurile, altfel ar putea pica ceva in capul copilului”, spune medicul Diana Doanca.

Cotidianul Gandul a demarat incepand cu 1 iunie campania “Nascut in Romania”, menita sa informeze si sa dezvolte astfel, responsabilitatea sociala. 

Campania isi propune obtinerea, prin donatie, a unor fonduri care vor utila una din maternitatile din tara, aceea cu cea mai impresionanta poveste.

Gandul prezinta, incepand din 1 iunie, 20 de povesti ale unor maternitati din Romania, aflate in imposibilitatea tratarii corespunzatoare a bolnavilor. Motivul  este unul extrem de pragmatic, maternitatile neavand aparatele necesare administrarii tratamentului necesar.

Spitalului Municipal Hunedoara primeste anual peste 120.000 oameni.

Campania se va desfasura pe o perioada de 4 saptamani, in care povestile maternitatilor vor fi prezentate zilnic.

Cotidianul Gandul pune la dispozitie numarul de SMS 877, fiecare SMS trimis la acest numar reprezentand o donatie de 2 euro.

Proiectul este realizat in parteneriat cu Salvati Copiii si are sustinerea Laboratoarelor Klorane Bebe.

Citeste si Viata prin ochii copilului tau…
                 Ce conteaza pentru mine!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”