Toți fumătorii ar trebui să consume aceste 6 alimente. Îți pot prelungi viața cu 5 ani!

  • Publicat:

Faptul că fumatul este un obicei extrem de nociv și că efectele sale negative se rasfrâng asupra întregului organism, dar în special asupra plămânilor nu mai sunt niște secrete pentru nimeni. Însă, cercetările fac puțină lumină. Există câteva alimente care, consumate în mod frecvent, pot ameliora într-o oarecare măsură consecințele nefaste ale acestui obicei. Desigur, calea ideală ar fi renunțarea definitivă!

Ghimbirul

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii care ajută la eliminarea toxinelor și deșeurilor din tractul respirator. Cu un conținut ridicat de vitamine și minerale (potasiu, magneziu, beta-caroten sau zinc), ghimbirul ucide celulele canceroase pulmonare.

Poate fi consumat ca atare, în ceaiul preferat sau poate fi introdus în multe feluri de mâncare. O rețeta de salată de portocale cu ghimbir și usturoi, aici.

Turmericul

Turmericul aduce cu sine beneficii extraordinare pentru plămânii noștri, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Usturoiul

Usturoiul este considerat un veritabil antibiotic natural, în special datorită unui compus numit alicină. Acesta are un puternic efect antibacterian și antiviral, datorită căruia neutralizează agenții patogeni ajunși din căile respiratorii în plămâni.

Se recomandă includerea usturoiului în dieta zilnică, mai ales în sezonul rece, când se intensifica circulația bacteriilor și virusurilor care stau la baza infecțiilor respiratorii.

Legumele crucifere

Conținutul de clorofilă din legumele crucifere acționează că un puternic detoxifiant și sprijină filtrarea sângelui și eliminarea toxinelor din corp.

Câteva exemple de legume crucifere: broccoli, conopidă, varză, varză, varză de Bruxelles, etc.

Merele

Merele conțin flavonoide, vitamine multiple și sunt pline de antioxidanți, ceea ce sprijină combaterea eficientă a bolilor de natură pulmonară.

Ceaiul Verde

Ceaiul verde este plin de antioxidanți puternici care au rolul de a stimula sanaatea cardiovasculară și de a proteja împotriva diferitelor tipuri de cancer. Mai mult, ceaiul verde elimina și fluidele din plămânii noștri, lăsându-i mai curați și mai sănătoși.

Citește și: Cum îți cureți plămânii în mod natural

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: