Tabelul greutății ideale pentru femei | Câte kilograme ar trebui să ai, în funcție de înălțimea ta actuală

  • Publicat:
Tabelul greutății ideale pentru femei | Câte kilograme ar trebui să ai, în funcție de înălțimea ta actuală

Atunci când spunem „greutate ideală”, multe doamne și domnișoare cred că trebuie să se încadreze în formula 90-60-90, însă acest lucru nu este valabil mereu. Fiecare avem conformație diferită a corpului și, cu cât înălțimea este mai mare, cu atât crește și greutatea ideală. 

Greutatea nu este doar un număr, ci este un indicator de sănătate. Deseori comparăm numărul de kilograme actual cu cel de acum câteva luni sau de acum câțiva ani, însă adevărata valoare a greutății tale e asociată cu înălțimea și sexul tău.

Tabelul greutății ideale pentru femei

Pentru a afla care este greutatea ta ideală în funcție de înălțime, ți-am pregătit mai jos un tabel foarte util în acest sens.

Spre exemplu, dacă ai înălțimea de 1,60 metri, greutatea ta ideală este de 49-55 de kilograme.

Verifică datele din tabelul de mai jos şi află cum stai cu greutatea:

tabel greutate ideala femei

Câți centimetri trebuie să ai în talie

Potrivit Institutului Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire din Marea Britanie (NICE), numărul de centimetri din talie este la fel de important precum indicele de masă corporală (IMC).

Formula simplă pentru a afla câți centimetri trebuie să ai în talie pentru a intra în rândul lumii sănătoase constă într-o împărțire la 2. Mai exact, numărul de centimetri din talie nu trebuie să depășească jumătate din înălțime.

De exemplu, dacă ai 1,60 metri, talia trebuie să măsoare maximum 80 de centimetri. Lucrul acesta este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, indicele de masă corporală ideal este cel cuprins între valorile 18,5 și 24,9. Acesta se calculează prin împărțirea greutății tale corporale (kg) la pătratul înălțimii tale (în metri).

Interpretare valori IMC:

  • 18,49 sau mai puțin – Subponderal
  • 18,5 – 24,9 – Greutate normală
  • 25 – 29,9 – Supraponderal
  • 30 – 34,9 – Obezitate gradul I
  • 35 – 39,9 – Obezitate gradul II
  • 40 sau mai mult – Obezitate gradul III
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: