Ce salariu lunar câștigă un medic ginecolog în România, acum, în 2023. Suma este uriașă!

  • Publicat:
Ce salariu lunar câștigă un medic ginecolog în România, acum, în 2023. Suma este uriașă!

V-ați întrebat vreodată cât câștigă un medic ginecolog în România în 2023? Ei bine, trebuie să știți că sunt medici care ajung să încaseze și câteva zeci de mii de lei pe lună.

Veniturile diferă, desigur, în funcție de gradul profesional, funcția ocupată în spital și nivelul pregătirii.

Ce salariu lunar câștigă un medic ginecolog în România în 2023

Multă lume se întreabă cât câștigă un MEDIC GINECOLOG în România, după ce în ultimii ani, guvernanții au crescut salariile din sistemul medical pentru a determina angajații din acest domeniu să rămână în țară.

Numeroși tineri decid că după finalizarea studiilor să plece în străînătate, pentru a câștiga mai mulți bani, în timp de România rămane fără cadre medicale. Cu toate acestea, salariile cadrelor medicale din România sunt subestimate de mulți dintre cei care pleacă.

Vorbind la modul general, trebuie spus că veniturile medicilor sunt diferite. Acestea pot varia în funcție de specializare, de gradul de încadrare (medic, rezident, specialist și primar), dar și de unitatea medicală.

De pildă, salariile angajaților de la Spitalul Județean de Urgență Tulcea arată cam așa:

  • MEDIC PRIMAR salariu de bază de 7.020 – 15.565 lei la care se adaugă o indemnizație de hrană 312 – 329 lei 19025 312
  • MEDIC SPECIALIST salariu de bază de 4.763 – 11.175 lei la care se adaugă o indemnizație de  hrană 277 – 329 lei
  • MEDIC SPECIALIST ȘEF salariu de bază de 5.000 0 11.733 lei la care se adaugă o indemnizație de hrană de 329 lei (această sumă este netă și nu se impozitează)

Creşterea salariilor din oraşele medii şi mici e motivată de deficitul de medici din aceste oraşe

Spre comparaţie, ginecologii debutanţi au fost ofertaţi cu salarii de 9.500 de lei net lunar în clinici private din Bistriţa, în ultimul an. Creşterea salariilor din oraşele medii şi mici e motivată de deficitul de medici din aceste oraşe.

În Bistriţa, medici debutanţi primesc salarii de 9.500 de lei net lunar.

În Craiova: salarii de 7.000 de lei pentru medici cu cel mult un an experienţă. Pentru medici cu peste trei ani experienţă, salariile ajung la 9.000 de lei net lunar.

În Bucureşti: salarii de 6.000 de lei net pentru medici cu maximum un an experienţă şi de 8.000 de lei net pentru medici cu peste trei ani experienţă în specialitate.

Pe lângă asta, medicilor li se adaugă și o serie de sporuri care se calculează procentual din salariul de bază brut. Acestea pot fi sporuri de toxicitate, vechime sau altele, prevăzute în legea salarizării. Sporurile pot fi 12, 15 sau 30% din salariu.

Citește și: Ce salarii au medicii din România, în 2023. Beneficii pentru cadrele medicale: zile suplimentare de concediu și bani mai mulți pentru gărzi

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări: