Ce conține, de fapt, brânza Tofu din Lidl România. Un ingredient e folosit pentru deszăpezirea străzilor!

Știai că în multe brânzeturi, de exemplu, de folosește un ingredient folosit pentru deszăpezirea străzilor? La fel se întâmplă și cu brânza Tofu din Lidl România.
  • Publicat:
Ce conține, de fapt, brânza Tofu din Lidl România. Un ingredient e folosit pentru deszăpezirea străzilor!
Ce conține, de fapt, brânza Tofu din Lidl România. Un ingredient e folosit pentru deszăpezirea străzilor!

Iată încă un motiv în plus să învățăm să citim eticheta produselor pe care le consumăm! Sunt multe momente în care mergem la cumpărături și punem în coș produse fără să știm ce conțin, de fapt.

Ce conține, de fapt, brânza Tofu din Lidl România

Știai că în multe brânzeturi, de exemplu, de folosește un ingredient folosit pentru deszăpezirea străzilor? La fel se întâmplă și cu brânza Tofu din Lidl România. Dacă citim eticheta, clorura de calciu este al treilea ingredient din listă, folosit ca agent de întărire.

Analizele realizate de experții APC au condus la descoperirea clorurei de calciu în unele sortimente de brânzeturi. De exemplu, clorura de calciu (E509) este folosită în unele sortimente de cașcaval, ca potențiator de arome, agent de întărire și acidifiant, scrie Ziua Constanța.

Clorura de calciu, în brânzeturile din hipermarket

Clorura de calciu poate da alergii, este bănuită de favorizarea cancerului mamar și este considerată un factor de de risc privind fertilitatea masculină. Acumularea clorurii de calciu în organism (hipercalcemie) determină o serie de reacții, printre care: gust calcaros în gură, dureri de stomac, bufeuri, greață și vărsături, lipsa apetitului, sete extremă, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, comă, informează sursa citată.

Produsele care conțin clorura de calciu se vând la prețuri mai mici. În cazul produsului despre care vorbim, și anume brânza Tofu din Lidl România, aceasta costă 2,99 lei după reducere, iar prețul inițial este de 3,49 lei. Folosirea clorurii de calciu la prepararea brânzeturilor nu este un fapt singular. Firește, mulți consumatori nu mai cred că se mai fabrică și brânză fără acest ingredient. Alte și alte produse noi sunt promovate susținut către producători, anunțând încercări grele pentru consumatorii de produse lactate.

Foto: arhivă CSID
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: