Cât costă să aduci în România o bonă filipineză. „De multe ori e un avantaj că nu vorbesc limba română”

Bonele filipineze sunt la mare căutare în România, iar cei mai mulți părinți optează pentru o bonă filipineză datorită pasiunii și seriozității cu care ajută la creșterea copiilor români.
  • Publicat:
Cât costă să aduci în România o bonă filipineză.
Foto: envato

Bonele filipineze sunt la mare căutare în România, iar cei mai mulți părinți optează pentru o bonă filipineză datorită pasiunii și seriozității cu care ajută la creșterea copiilor români.

Când vine vorba de o astfel de investiție, România nu face excepție, familiile din toată țara fiind dispuse să plătească aproximativ 3000 de euro agențiilor de recrutare, doar pentru aducerea bonelor din țări precum Filipine, Nepal, Indonezia și Sri Lanka, scrie Adevărul.

Nu sunt singurele costuri pe care familiile de români trebuie să le plătească, ci și salariul lunar de aproximativ 500-600 de euro cu impozitele aferente, dar și să asigure cazarea și masa acestora.

Potrivit Gândul, media salarială a unei bone în România este de aproximativ 3.460 de lei pe lună. Iată cum arată un anunț postat pe o portalul Jobble și salariul oferit unei bone în București, Sector 3, zona Dristor.

„Recrutăm #bonă pentru familie deosebită.

Locație: Dristor, zona metroului

Program de lucru part-time: 4 ore/ zi (în intervalul 9.00 – 13.00), de Luni până Vineri.

Oferta salarială: 1500 – 1800 lei, negociabil în funcție de experiența anterioară.

Vârstă copil: 4 luni

Candidatul ideal pentru noi este o persoană sociabilă, veselă, proactivă, responsabilă, interesată de o colaborare pe termen lung”, se arată în anunț.

Unele dintre bone au deja experiență cu familiile din România și menționează în anunțurile lor atunci când sunt în căutare de job-uri că vorbesc limba engleză și română și pot comunica cu cei mici în funcție de preferințele părinților. De altfel, agențiile specializate în aducerea bonelor din Asia menționează că uneori reprezintă un avantaj că bonele nu sunt vorbitoare de limba română.

„Oamenii vor bone și menajere din Asia pentru hărnicia și stabilitatea cu care vin la pachet. De multe ori, faptul că nu sunt vorbitoare de limba română a reprezentat chiar un avantaj. Bonele și menajerele vin să lucreze pe o perioadă de minim doi ani și te poți baza pe ele, bineînțeles cu excepția unui procent de 10%, care este reprezentativ pentru orice domeniu de business, pentru că nu trebuie să uităm că lucrăm cu oamenii. De aceea există însă un contract de prestări servicii cu agenția, prin care noi oferim garanții pentru personalul adus și consiliere în gestionarea colaborării cu bonele și menajerele recrutate prin intermediu agenției noastre”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, general manager Work from Asia, una dintre cele mai mari agenții specializate în aducerea bonelor din Asia.

Surse: Adevărul, Gândul

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: