Rețetă delicioasă de gogoși la cuptor. Ies foarte pufoase și numai bune de mâncat cu zahăr pudră

Trebuie neapărat să le încercați!
  • Publicat:
Rețetă delicioasă de gogoși la cuptor. Ies foarte pufoase și numai bune de mâncat cu zahăr pudră

Gogoșile sunt preferatele tuturor, mai ales ale copiilor. Sunt delicioase, pufoase și pot fi servite cu dulceață, miere, ciocolată sau zahăr pudră. Uitați de gogoșile prăjite în ulei, puteți încerca gogoși la cuptor. Sunt mult mai sănătoase. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară exact!

Rețetă gogoși la cuptor – se prepară rapid și ușor

Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de gogoși, care pot fi preparate acasă, fără prea mult efort. În plus, nu e nevoie să le prăjiți în tigaie, ci le puteți băga la cuptor. Pentru a prepara gogoși delicioase, exact în copilărie, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 600 grame faină
  • 200 grame unt la temperatura camerei
  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 180 grame zahar
  • un praf de sare
  • 15 grame drojdie
  • zahăr vanilat, zahăr pudră.

Mod de preparare:

Prima dată se amestecă făina cu drojdia. Separat se bat ouăle cu zahărul, laptele cald și jumătate din cantitatea de unt. În făina amestecată se face o gaură și se toarnă ingredientele lichide. Se amestecată foarte bine și se frământă. Se adaugă și sarea și restul de unt. Când aluatul este gata, el nu se va mai lipi de mâini. Se lasă la dospit timp de o oră și jumătate, acoperit cu un prosop.

Citește și: Gogoși pufoase umplute cu ciocolată după rețeta lui Chef Joseph Hadad. Desertul pe care gospodinele desăvârșite îl pregătesc frecvent

După ce este gata, aluatul se întinde pe un blat pudrat înainte cu făină. Aluatul se întinde într-o foaie nu prea groasă. Se taie aluatul în forme rotunde, cu ajutorul unui pahar. Apoi se așază în tavă, în care ați așezat hârtie de copt, și se mai lasă la dospit o oră. Lăsați spațiu între gogoși, pentru că se vor umfla și există riscul să se lipească între ele. Gogoșile se bagă la cuptor pentru maxim 15 minute, la aproximativ 200 de grade Celsius. Când sunt gata, se tăvălesc prin zahăr pudra și zahăr vanilat. Poftă bună!

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân