Pe lângă cariera sa muzicală de succes, Andreea Bănică se remarcă și prin pasiunea pentru gătit, pe care o împărtășește cu fanii săi în mod constant.
Artista le oferă urmăritorilor ei de pe rețelele sociale imagini din bucătăria proprie și rețete încercate acasă, iar una dintre cele mai recente preparate care a atras atenția a fost reinterpretarea personală a celebrei varză a la Cluj. Într-un videoclip postat pe Instagram, Andreea Bănică le-a vorbit cu entuziasm urmăritorilor despre modul în care a decis să improvizeze rețeta, bazându-se pe amintirile ei din copilărie.
Deși inițial nu era sigură de proporții și ingrediente, rezultatul a fost, în opinia sa, unul spectaculos. „Am făcut o varză a la Cluj și vă spun imediat pașii pe care i-am urmat… Doamne! Nu vreți să știți cum a ieșit varza! Am ajuns acasă și m-am apucat să fac o varză călită cu carne tocată de porc, sinceră să fiu, aș fi vrut să fac o varză a la Cluj, dar nu mai știu rețeta… combin eu ceva, fac eu o minunăție, o să leșine toți! Cred că o să-mi iasă… cu siguranță!”, a spus artista.
Pentru acest preparat, Andreea a folosit o serie de ingrediente simple, dar alese cu grijă: o varză crudă tăiată mărunt, carne tocată de porc, ulei, apă, pastă de tomate, usturoi, condimente și, după cum a explicat ea, un mic secret care face diferența.
Modul de preparare începe cu o varză tocată fin, călită într-o oală mare cu puțin ulei, amestecând constant pentru a nu se prinde. Separat, într-un alt vas, se prăjește carnea tocată. Când varza este bine înmuiată, se adaugă apă cât să o acopere și se lasă la fiert. Între timp, se adaugă o lingură generoasă de pastă de tomate.
„Punem și o lingură de pastă de tomate, preferată! Amestecăm și atunci când carnea s-a prăjit, am pus și toată carnea peste varză. Acum o amestec, îi pun tot ce are nevoie: sare, piper, chili, doi căței de usturoi, amestec de condimente și cam asta e treaba”, a explicat Andreea.
În final, artista a dezvăluit și un mic truc culinar pentru a-i oferi preparatului un gust echilibrat: „Secretul este să puneți foarte puțin zahăr, să îndulciți puțin varza asta, să nu fie atât de acră de la pasta de tomate și este… wow! Cred că mama este mândră de varza a la Cluj pe care am făcut-o eu după memoriile mele din copilărie, când îmi aducea varză a la Cluj de la spitalul unde lucra”.
Pentru un plus de savoare, Andreea a completat totul cu puțin ulei de măsline: „Am adăugat niște ulei de măsline să-i dea o altfel de savoare”, a încheiat ea. Preparatul a fost apreciat de familia artistei, iar fanii au lăudat-o pentru simplitatea și autenticitatea cu care împărtășește aceste momente din viața de zi cu zi.
Foto: Facebook