Pepperoni pizza cu blat de conopidă: ușor de preparat, sănătoasă și absolut delicioasă

  • Publicat:
Pepperoni pizza cu blat de conopidă: ușor de preparat, sănătoasă și absolut delicioasă

Pepperoni pizza cu blat de conopidă este o rețetă nu doar sănătoasă, ci și delicioasă și ușor de preparat, cu o bază crocantă cu nimic mai prejos decât cea clasică, din făină.

Ingrediente pepperoni pizza cu blat de conopidă

Blat

  • 1 1/2 cană de conopidă tăiată foarte mărunt (bucăți de mărimea boabelor de orez)
  • 1 ou mare
  • 1/2 cană de mozzarella rasă
  • 1/3 cană de parmezan ras
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1/2 linguriță de pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță de sare
  • Ulei de măsline extra-virgin

Sos

  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 lingură de busuioc proaspăt
  • 1 lingură de piure de roșii
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • 1/2 linguriță de semințe de fenicul uscat
  • pătrunjel proaspăt

Topping-uri

  • 1/4 cană de mozzarella rasă
  • 10 felii de pepperoni
  • 1/4 cană de busuioc proaspăt tocat
  • 1/4 cană de parmezan ras

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 230°C. Într-un bol mare, pune conopida, oul, mozzarella, parmezanul, busuiocul, oregano, pudra de usturoi, sarea și amestecă-le bine. 

Într-o tavă pune hârtie de copt. Toarnă amestecul de conopidă uniform. Stropește cu puțin ulei de măsline extra-virgin. Coace timp de 15 până la 20 de minute, până când amestecul începe să capete o culoare aurie. Scoate tava din cuptor și las-o deoparte.

Pentru sosul de pizza, zdrobește usturoiul și toacă busuiocul. Pune-le într-un bol mic și adaugă piureul de roșii, uleiul de măsline, semințele de fenicul și pătrunjelul. Amestecă bine cu o lingură. Întinde sosul uniform peste blatul de pizza pe care l-ai scos din cuptor. Acoperă cu mozzarella rasă, pepperoni, busuioc și parmezan. Pune în cuptor și gătește încă 10 minute.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”