Drob de miel. Rețeta tradițională pentru masa de Paște. Ce condimente trebuie să pui să iasă gustos

  • Publicat:
Drob de miel. Rețeta tradițională pentru masa de Paște. Ce condimente trebuie să pui să iasă gustos
Drob de miel. Rețeta tradițională pentru masa de Paște. Ce condimente trebuie să pui să iasă gustos

Deliciosul drob de miel este un preparat culinar tradiţional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorilor pascale. Drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate fi aperitivul perfect.

Câte calorii are drobul de miel

Drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O porţie de drob de miel are 80 de kilocalorii.

  • 100 de grame de ficat de miel – 101 kcal
  • 100 de grame plămâni de miel – 104 kcal
  • 100 de grame rinichi de miel – 136 de kcal
  • 100 de grame de inima de miel – 185 de kcal
  • 100 de grame de măruntaie de miel – 174 de kcal

Citește și: Rețeta de drob de pui care va face furori la masa de Paște! Conține ciuperci și usturoi din plin și are un gust de vis

Drob de miel. Rețeta tradițională pentru masa de Paște

Ingrediente:

  • 500 g organe de miel (ficat, inimă, plămâni etc.)
  • 250 g carne fiartă de miel
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 ouă crude
  • 4 ouă fierte
  • 30 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • Sare și piper, după gust

Drob de miel- mod de preparare:

Porționează organele de miel și lasă-le 10-15 minute în apă rece pentru a elimina sângele. Scurge-le, apoi taie-le în bucăți mai mici.

Fierbe carnea de miel în apă cu sare și 2 foi de dafin. Când e aproape pătrunsă, adaugă și organele și lasă-le să fiarbă bine. Scurge totul și toacă mărunt carnea și organele. Curăță ceapa și usturoiul verde, apoi taie-le rondele. Spală bine mărarul și pătrunjelul, apoi toacă-le fin. Fierbe ouăle (tari), apoi curăță-le.

Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa și usturoiul verde, cu sare, piper și cimbru, până se înmoaie. Lasă-le să se răcească. Amestecă într-un bol mare carnea tocată, legumele călite, verdețurile și 3 ouă crude. Potrivește gustul din sare și piper. Păstrează 1 ou crud pentru uns drobul înainte de coacere.

Pornește cuptorul la 200°C. Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt sau unge-o cu ulei. Pune jumătate din compoziție în tavă, apoi așază ouăle fierte întregi, în linie, pe mijloc. Adaugă restul compoziției și nivelează. Unge drobul cu oul crud bătut. Coace drobul 30-40 de minute, la 200°C, până capătă o crustă rumenă. Lasă-l să se răcească complet în tavă înainte de a-l scoate și porționa.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult