Deliciosul drob de miel este un preparat culinar tradiţional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorilor pascale. Drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate fi aperitivul perfect.
Drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O porţie de drob de miel are 80 de kilocalorii.
Ingrediente:
Porționează organele de miel și lasă-le 10-15 minute în apă rece pentru a elimina sângele. Scurge-le, apoi taie-le în bucăți mai mici.
Fierbe carnea de miel în apă cu sare și 2 foi de dafin. Când e aproape pătrunsă, adaugă și organele și lasă-le să fiarbă bine. Scurge totul și toacă mărunt carnea și organele. Curăță ceapa și usturoiul verde, apoi taie-le rondele. Spală bine mărarul și pătrunjelul, apoi toacă-le fin. Fierbe ouăle (tari), apoi curăță-le.
Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa și usturoiul verde, cu sare, piper și cimbru, până se înmoaie. Lasă-le să se răcească. Amestecă într-un bol mare carnea tocată, legumele călite, verdețurile și 3 ouă crude. Potrivește gustul din sare și piper. Păstrează 1 ou crud pentru uns drobul înainte de coacere.
Pornește cuptorul la 200°C. Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt sau unge-o cu ulei. Pune jumătate din compoziție în tavă, apoi așază ouăle fierte întregi, în linie, pe mijloc. Adaugă restul compoziției și nivelează. Unge drobul cu oul crud bătut. Coace drobul 30-40 de minute, la 200°C, până capătă o crustă rumenă. Lasă-l să se răcească complet în tavă înainte de a-l scoate și porționa.
Foto: shutterstock