Cea mai bună rețetă de ciorbă de salată a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret: „Zeama de șelată”

  • Publicat:
Cea mai bună rețetă de ciorbă de salată a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret:
Sursa foto: captura YouTube

Astăzi vă vom împărtăși rețeta genială de ciorbă de salată verde cu afumătură a lui Chef Florin Dumitrescu, un preparat ideal pentru zilele în care nu știi ce să gătești. Iată de ce ai nevoie! 

Rețetă de ciorbă de salată verde cu afumătură de la Chef Florin Dumitrescu

Rețeta este cunoscută în mod tradițional și sub denumirea de zeamă de șelată. Pentru ciorba de salată verde ai nevoie de afumătură (ceafă de porc), salată verde, o ceapă verde, o ceapă roșie tăiată cubulețe, dar și un ardei roșu.

Se pun într-un bol toate aceste ingrediente, baza pentru ciorbă de salată verde. Acestea se vor adăuga în același timp în oală.

Se pune ulei la încins și se adaugă ingredientele împreună la călit.

Pe măsură ce acestea se călesc, adaugă treptat apă. Că să îți dai seama că preparatul lichid va ieși că la carte, în momentul în care adaugi primul pahar cu apă, grăsimea ar trebui să iasă la suprafață.

Acum, vom avea nevoie și de 4 ouă din care vom face o omletă, rumenită bine.

Un alt truc de care să ții cont, amestecul special pentru ciorbă

Pentru acesta vom avea nevoie de 600 de grame de smântână și iaurt, combinate și 6 ouă. Bate bine aceste ingrediente. Amestecul trebuie bine omogenizat. Adaugă 70 de mililitri de oțet.

„Ciorbele ardelenești de regulă sunt destul de sincere și rudimentare. Fiind o ciorbă cu puține ingrediente, acestea trebuie să fie din belșug”, spune Chef Florin Dumitrescu.

Taie omletă în bucăți mai mici, adaugă și conținutul special și între timp, taie salată fâșii și adaug-o și pe această în ciorbă.

„Cel mai simplu, pentru o ciorbă, se pune într-o farfurie, se răcește puțin și astfel poți să simți dacă are sare destulă. Când e fierbinte, nu îți poți da seama dacă e bine sărată”, este indicația prețioasă dată de Chef Florin Dumitrescu.

Înainte de introducerea amestecului de smântână și iaurt, pune puțină zeamă de la ciorbă într-un bol separat. Amestecă cu smântâna căci doar astfel nu se va tăia. Pune apoi totul înapoi în oală.

CSID îți urează poftă bună!

Citește și: Cea mai gustoasă rețetă dietetică a lui chef Foa: Halloumi și salată de legume la airfryer

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân