După masa îmbelșugată de Paște, frigiderul rămâne, de obicei, plin de ouă vopsite care așteaptă să fie consumate. Dacă nu vrei să le mănânci pur și simplu cu sare și piper, poți încerca rețete rapide și gustoase, perfecte pentru micul dejun, prânz sau gustări rapide. Iată 7 idei delicioase pentru a folosi ouăle fierte rămase de la Paște!
O rețetă clasică, rapidă și foarte gustoasă, perfectă după mesele copioase de Paște.
8 cartofi
3 ouă fierte
1-2 cepe
300 g bacon sau costiță afumată
1 roșie tăiată cubulețe
Măsline
Sare, piper, ulei, oțet (după gust)
Fierbe cartofii în coajă timp de 20-30 de minute, apoi curăță-i și taie-i cubulețe.
Adaugă peste cartofi ceapa tăiată, măslinele și ouăle fierte mărunțite.
Prăjește baconul împreună cu roșia tăiată cubulețe timp de 10 minute, apoi adaugă-le peste celelalte ingrediente.
Condimentează cu sare, piper, ulei și oțet după gust. Se servește rece.
Un preparat sățios și gustos, ideal pentru prânz sau cină.
600 g carne tocată de porc și vită
6 ouă fierte
2 ouă crude
2-3 felii de pâine înmuiate în lapte
3-4 căței de usturoi
1 linguriță amidon
Sare, pătrunjel verde tocat
5-6 linguri ulei
Amestecă carnea tocată cu pâinea înmuiată în lapte, usturoiul pisat, ouăle crude, amidonul, sarea și pătrunjelul tocat.
Formează chifteluțe și aplatizează-le ușor.
Așază-le într-o tavă unsă cu ulei și coace-le la 180°C timp de 15-20 de minute.
Scoate-le, pune jumătăți de ou fiert în mijlocul fiecărei chifteluțe și mai lasă-le la cuptor 5 minute.
Ouăle umplute sunt un aperitiv clasic, perfect pentru orice ocazie.
3 linguri maioneză
1 linguriță muștar
1 cățel de usturoi pisat
Sare și piper după gust
Taie ouăle fierte în jumătăți și scoate gălbenușurile.
Amestecă gălbenușurile cu maioneza, muștarul, usturoiul și condimentele.
Umple jumătățile de ou cu această compoziție și decorează cu pătrunjel sau măsline.
O variantă distractivă a ouălor umplute, perfectă pentru copii!
8 ouă fierte
1 lingură brânză proaspătă
2 linguri telemea rasă
2 linguri smântână
2 lingurițe muștar
2-3 fire de ceapă verde
2 roșii mici
1 ardei gras roșu
8 felii șuncă presată
Amestecă gălbenușurile cu brânza, telemeaua, smântâna și muștarul.
Adaugă ceapa verde, roșiile și ardeiul gras tocate mărunt.
Umple ouăle cu această compoziție.
Prinde pe fiecare ou o felie de șuncă cu o scobitoare, imitând o velă de corabie.
O gustare fresh și sănătoasă!
6 ouă fierte
150 g maioneză
1 legătură leurdă
1 legătură ceapă verde
½ legătură mărar
½ legătură pătrunjel
Zeama de la ½ lămâie
Sare, piper, boia dulce
8-10 felii de pâine toast
Toacă ouăle și verdețurile.
Amestecă-le cu maioneza, zeama de lămâie, sarea, piperul și boiaua.
Lasă la rece 30 de minute, apoi servește pe pâine prăjită.
O combinație sănătoasă și delicioasă!
2 avocado
4 ouă fierte
2 căței de usturoi
1 legătură ceapă verde
1 ardei iute verde
Zeama de la 1 ½ lime
3-4 linguri ulei de măsline
100 g iaurt grecesc
Sare
Pasează avocado și stropește-l cu zeamă de lime.
Adaugă ouăle tăiate mărunt, usturoiul zdrobit, ceapa și ardeiul iute tocat.
Amestecă totul cu iaurtul și uleiul de măsline.
Servește rece, cu pâine prăjită.
Rapid și sățios!
2 felii de pâine
1 ou fiert
½ avocado
1 lingură cremă de brânză
Sare și piper
Pasează avocado și întinde-l pe pâine.
Adaugă oul tăiat felii și crema de brânză.
Condimentează cu sare și piper.