Vitamina U: ce este și ce beneficii are

Află ce beneficii are Vitamina U pentru sănătatea organismului, dar și care sunt alimentele care o conțin. Multe dintre ele fac deja parte din dieta ta.
  • Publicat:
Vitamina U: ce este și ce beneficii are
Vitamina U: ce este și ce beneficii are

Termenul de ”vitamina U” a fost introdus la începutul anilor 1950 pentru a identifica un compus din sucul de varză. În ciuda numelui său, nu este o vitamină în adevăratul sens al cuvântului, ci un derivat al aminoacidului metionină. Aceasta se poate consuma ca supliment sau se regăsește natural în anumite alimente, în special în crucifere: varză, broccoli, varză de Bruxelles și salată kale. De asemenea, există companii cosmetice care o folosesc în anumite produse precum creme, serumuri sau măști pentru față.

Vitamina U: beneficii

Vitamina U este de cele mai multe ori folosită ca tratament pentru ulcerul de stomac, dar și pentru a îmbunătăți digestia, pentru a întări sănătatea imunitară, pentru a proteja împotriva anumitor alergii alimentare, pentru a scădea nivelul colesterolului sau chiar pentru a accelera vindecarea rănilor.

Poate vindeca stomacul de ulcer

La începutul anilor 1950, când au început să se facă cercetări legate de această vitamină, studiile sugereau că în urma consumului de 945ml de suc de varză zilnic, ulcerul se vindeca de 4-5 ori mai rapid. Cu toate astea, cercetătorii nu au putut confirma dacă aceste efecte se datorau vitaminei sau a multiplilor nutrienți.

Poate proteja plâmânii, ficatul și rinichii

Această vitamină ar putea fi o ”vestă de salvare” pentru plămâni, ficat și rinichi. În general, studiile făcute pe animale sugerează că vitamina U reduce deteriorările acestor organe esențiale din corp. Cu toate astea, mai sunt necesare cercetări.

Vitamina U poate duce la scăderea colesterolului și trigliceridelor

Există studii care sugerează că vitamina ajută la reducerea colesterolului și trigliceridelor. Studiile făcute în laborator arată că această vitamină previne crearea celulelor de grăsime, însp nu există studii relevante pe oameni.

Protejează pielea și ajută la vindecarea rănilor

Vitamina U poate oferi efecte protectoare asupra pielii atunci când vine vorba de expunerea la razele ultraviolete, dar accelerează și vindecarea rănilor. Având la bază aceste descoperiri, cercetătorii sugerează că anumite produse cosmetice ar trebui să conțină în formula lor vitamina U.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc