Rețeta lasagna fără gluten. Ai nevoie de câteva ingrediente

Lasagna poate fi delicioasă și fără gluten! Această rețetă rapidă, cu pesto, ricotta cremoasă, spanac și sos marinara, este ușor de preparat și atât de savuroasă încât chiar și cei care adoră pastele clasice o vor iub
  • Publicat:
Rețeta lasagna fără gluten. Ai nevoie de câteva ingrediente
Rețeta lasagna fără gluten. Ai nevoie de câteva ingrediente

Cine are nevoie de gluten? Cu straturi decadente de pesto, brânză, sos marinara și spanac, această lasagna este delicioasă și potrivită pentru toată familia, chiar și pentru cei care nu urmează o dietă fără gluten.

Dacă îți place lasagna, dar ai evitat-o fie din cauza pastelor clasice, fie a procesului complicat de preparare, această rețetă rapidă și simplă îți va schimba perspectiva. Cu sos marinara și pesto cumpărate din magazin, vei obține un preparat cremos, aromat și atât de bun încât chiar și cei mai împătimiți fani ai pastelor cu gluten vor cere o porție în plus.

Informații rețetă

  • Porții: 9

  • Timp total: Aproximativ 1 oră

Ingrediente

  • 2 căni de baby spanac

  • ¼ cană pesto

  • 2 căni ricotta integrală

  • 2 ouă

  • 5 căni sos marinara

  • Foi de lasagna fără gluten

  • Mozzarella rasă (pentru topping)

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°C (375°F).

  2. Tocă mărunt spanacul pentru a-l integra mai ușor în compoziție.

  3. Într-un bol mediu, amestecă spanacul, pesto-ul, ricotta și ouăle până obții o cremă omogenă.

  4. Într-o tavă mare de copt, așază în straturi:

    • Sos marinara

    • Foi de lasagna fără gluten

    • Crema de ricotta cu spanac și pesto
      Repetă procesul încă o dată.

  5. La final, acoperă cu un strat de foi de lasagna, sos marinara rămas și presară mozzarella din belșug.

  6. Coace lasagna timp de 40 de minute, sau până când pastele sunt fragede (testează cu o furculiță).

Valori nutriționale per porție

  • 314 calorii

  • 18 g grăsimi (7 g grăsimi saturate)

  • 23 g carbohidrați (4 g fibre, 6 g zahăr)

  • 14 g proteine

Această lasagna fără gluten este perfectă pentru cinele în familie, mesele cu prietenii sau chiar pentru a fi pregătită în avans și reîncălzită a doua zi. Textura cremoasă a ricottei, aroma intensă a pesto-ului și dulceața sosului marinara transformă acest preparat într-un deliciu ușor de realizat, dar cu gust sofisticat.

Sursa: self.com

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult