Cum să ții dovleceii în frigider să reziste mai mult de o săptămână

Dovleceii, la fel ca multe alte alimente, pot absorbi mirosuri de la alte produse păstrate în frigider, din cauza naturii lor poroase.
  • Publicat:
Cum să ții dovleceii în frigider să reziste mai mult de o săptămână
Cum să ții dovleceii în frigider să reziste mai mult de o săptămână

Cu toții știm cât de frustrant poate fi să cheltui bani pe ingrediente proaspete doar pentru ca acestea să se strice înainte să apuci să le folosești. Iată cum să păstrezi dovleceii proaspeți și cum să eviți ca aceștia să devină moi și apoși.

Dovleceii, la fel ca multe alte alimente, pot absorbi mirosuri de la alte produse păstrate în frigider, din cauza naturii lor poroase și a circulației aerului în interiorul aparatului. Acest lucru le alterează gustul proaspăt natural, așa că este important să fie depozitați departe de alimentele cu miros puternic, într-un recipient curat și etanș, pentru a preveni contaminarea.

Cum să ții dovleceii în frigider fără să se strice

În primul rând, se recomandă alegerea dovleceilor mici spre medii, cu o lungime de maximum 15cm și un diametru de 2,5 – 5cm. Dovleceii mai mari tind să aibă mai multă pulpă și se pot strica mai repede. De asemenea, se recomandă ca dovleceii să fie păstrați uscați. Uscarea temeinică a acestora înainte de a fi depozitați poate preveni acumularea excesivă de umiditate, care altfel ar duce la putrezire sau ofilire rapidă.

Pentru a preveni deshidratarea, aceștia ar trebui înveliți într-un prosop de hârtie, apoi puși într-o pungă de plastic. Este important ca un capăt al pungii să rămână deschis, pentru a permite circulația aerului.

Citește și:Nu mai băga ceapa în frigider. Cum să păstrați corect, pentru a-i menține textura și gustul

O altă recomandare este să păstrezi dovleceii la rece. Aceștia ar trebui depozitați în frigider, de preferat în sertarul pentru legume, unde umiditatea este mai scăzută.
De asemenea, este important să folosești dovleceii cât mai repede, deoarece nu rezistă mult timp, chiar și atunci când sunt depozitați corect. Dacă sunt păstrați adecvat, dovleceii pot rezista până la o săptămână în frigider.

Dacă știi că nu vei reuși să îi folosești în decurs de o săptămână, îi poți congela. După ce i-ai spălat și uscat, taie-i și pune-i într-un recipient sau într-o pungă de plastic, elimină cât mai mult aer posibil și sigilează punga.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult