Pur și simplu nu există nimic asemănător cu o pâine caldă, proaspăt scoasă din cuptor, făcută în casă. Din fericire, am dat peste o rețetă pe Instagram cu pâine făcută cu doar două ingrediente, chiar la air fryer. Metoda îi aparține lui Emily Scott, cunoscută mai bine ca What I Ate For Breakfast, care garantează o pâine gustoasă și ușor de preparat.
Emily a prezentat procesul simplu de preparare a pâinii în videoclipul ei, care nu necesită altceva decât iaurt grecesc și făină cu agent de creștere, fără drojdie sau vase speciale și, cel mai bine, fără timp îndelungat de dospire.
„Textura nu este la fel de aerată și pufoasă ca a unei pâini făcute cu drojdie, dar este moale, cu o crustă crocantă delicioasă și perfectă pentru prăjit sau savurată caldă, proaspăt scoasă din cuptor, unsă cu unt”, explică Emily.
@nicolaroy4 AIR FRYER BREAD 🍞 First time making bread and can’t believe how easy this was! No proving or kneading required either. Recipe credit to @Emily Scott | Breakfast Ideas – highly recommend trying it 💞 Ingredients 500g self raising flour 475g Greek yoghurt Pinch of salt (optional) For the topping: 1 egg Splash of milk Tsp sesame seeds Method: Weigh out the flour and yoghurt separately. Put the flour in a large bowl, add the salt and mix, before adding in the yoghurt. Give it a really good mix with either a spoon or your hands until it comes together into a nice smooth dough. Meanwhile make the egg wash with one egg and a splash of milk whisked together. Put the dough in a lined air fryer and brush the egg wash on top before adding the sesame seeds. Bake it in the air fryer for 40 mins at 160C – mine wasn’t quite ready so I covered with tin foil and put it in for an extra 15 mins. Transfer it to a wire rack and allow to cool before slicing up and enjoying. This caramelised apple spread from Bonne Maman is my current fixation lol #recipe #bread #airfryer #easyrecipe #food #foodtok #airfryerrecipes #healthyrecipes #fyp #viral ♬ original sound – ꜰɪɪʀᴍᴇᴏʟᴅɪᴇꜱᥫ᭡
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru topping:
Mod de preparare:
Începe prin a cântări făina și iaurtul în boluri separate.
În bolul cu făină, adaugă sarea și amestecă rapid. Apoi, adaugă iaurtul, folosind mâinile, o lingură sau un mixer, până obții un aluat neted, adăugând, dacă e nevoie, un strop de apă în cazul în care aluatul este prea uscat.
Citește și: Ce cantitate de pâine poți consuma zilnic, ca să nu te îngrași
Între timp, pregătește oul bătut, amestecând un ou cu un strop de lapte. Aceste amestec va oferi acea culoare aurie frumoasă atunci când pâinea este proaspăt scoasă din cuptor. Apoi, tapetează coșul friteuzei cu aer cald cu hârtie de copt și așază aluatul în interior. Unge suprafața aluatului cu oul bătut și presară semințele de susan sau orice alte toppinguri preferi.
Foto: shutterstock